Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Geleceğin Tasarımcıları, Tasarımın Geleceği

Desing Week ’10 kapsamında, akademisyenler ve öğrenciler tarafından Türkiye’de endüstriyel tasarımın, tasarım eğitiminin ve tasarımın geleceğinin ele alındığı panel bugün (01 Ekim cuma) tarihi Eski Galata Köprü’sünde gerçekleştirildi.

yapi.com.tr
Geleceğin Tasarımcıları, Tasarımın Geleceği

STRONG>Desing Week ’10 kapsamında, akademisyenler ve öğrenciler tarafından Türkiye’de endüstriyel tasarımın, tasarım eğitiminin ve tasarımın geleceğinin ele alındığı panel bugün (01 Ekim cuma günü) tarihi Eski Galata Köprü’sünde gerçekleştirildi. Proje’nin koordinatörü ‘tetöp’ yani ‘Türkiye Endüstriyel Tasarım Öğrencileri Platformu’ hiçbir kişi, kurum veya kuruluşla organik bağı olmayan bağımsız bir öğrenci inisiyatifi. Endüstriyel tasarım öğrencileri için endüstriyel tasarım öğrencileri tarafından kurulan tetöp, mesleki ve akademik sorunlara bilinç oluşturmak amacında ve bu bağlamda koordinatörlüğünü üstlendiği panelde özellikle öğrenci örgütlenmesi, Endüstri Ürünleri Tasarımda branşlaşma, devlet ve özel üniversitelerde tasarımın durumu ve tasarımda çeşitlilik gibi konuları tartışmaya açtı. Panelin katılımcıları; İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Alpay Er, Marmara Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Aslan Özbiçer, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Can Özcan, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden Doç. Dr. Gülay Hasdoğan ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Tengüz Ünsal'ydı. Panelin moderatörlüğünü ise İstanbul Bilgi Üniversitesi'nden Doç. Dr. Serhan Ada yaptı.

John Wayne Out X-Men In: Tasarımda öğrenci örgütlenmeleri hakkında fikirler

İlk sözü alan Yrd. Doç. Dr. Tengüz Ünsal, öğrenci, akademisyen ve sektörde çalışanların aynı gemide bulunduklarını ifade ederek sözlerine başladı. Buna bağlı olarak zaman zaman zaman zaman herkesin kendini değerlendirmesinin gerekli olduğunu vurgulayan Ünsal öğrenci örgütlenmesini de bu anlamda önemli bulduğunu belirtti. 

Tasarımda öğrenci örgütlenmelerinin önemli olduğunu savunan Yrd. Doç. Aslan Özbiçer, öğrencilerin birbirlerinden farklı fikirlere sahip olup aynı amaca yönelik çalışmasının, görüş alışverişinde bulunmasının yararlı olduğunu belirtti ve bu çalışmaların akademisyenler tarafından da desteklenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu çalışmaları olumlu bulduğunu belirten Doç. Dr. Gülay Hasdoğan ise bu tip çalışmaların Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümleri ilk kurulduğunda ve ilk mezunlarını vermeye başladığında da var olduğunu, bunun yeniden canlandığını görmenin ise sevindirici olduğunu dile getirdi. Gençlerin ileriyi daha iyi görebilme potansiyeline sahip olduklarını belirten Hasdoğan bunun bir takım şeylerin çözümlenmesinde de faydalı olacağını aktardı ve ekledi: “Değişimi başlatacak olan tabandır ve büyük bir güçtür”.

Yrd. Doç. Dr. Can Özcan, 1940-50’lerin John Wayne dönemi olduğunu, bireyselliğin ön planda olduğunu belirtti. Günümüzde ise artık John Wayne’in olmadığını belirten Özcan: “Artık X-Men var. Grup olarak hareket eden ve bir şeyler başaran modeller var. Biz başka bir felsefenin toplumuyuz. Öğrenciler bu çalışmalarının devamını ve etkisini mutlaka görecekler” dedi.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/gelecegin-tasarimcilari-tasarimin-gelecegi_82928.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!