Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gezegenin Geleceği için Sürdürülebilir Çözümler Üretiyor

Doğayla uyumlu yaşamayı esas alan “Çevresel Sürdürülebilirlik Vizyonu 2050” hedeflerine ulaşmak için kritik önem taşıyan uygulamalar hayata geçirdiklerini vurgulayan Mitsubishi Electric Türkiye Başkanı Şevket Saraçoğlu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında sürdürülebilir teknolojilerin öneminin altını çizdi.

yapi.com.tr
Gezegenin Geleceği için Sürdürülebilir Çözümler Üretiyor

Çevre dostu kurumsal bir yurttaş olarak sorumluluklarını yerine getirme kararlığını her fırsatta gösteren Mitsubishi Electric, imza attığı teknolojilerle kaynakların etkili kullanımını ve geri dönüşümünü destekleyecek çözümler sunuyor. “Çevresel Sürdürülebilirlik Vizyonu 2050” ile çevre sorunlarının uzun vadeli çözümüne ve sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunan şirket, öncelikli olarak tüm değer zincirindeki sera gazı emisyonlarını 2050 yılına kadar net sıfıra indirmeyi amaçlıyor. Nisan 2021 sonrasındaki uzun bir döneme odaklanan yeni vizyonda çevrenin korunmasının kurumsal öncelik olarak kabul edildiğini söyleyen Mitsubishi Electric Türkiye Başkanı Şevket Saraçoğlu, gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak için hayata geçirdikleri çalışmaları paylaştı.

Çevresel Eylem Planı ile daha iyi bir gelecek hedefleniyor
Şirketin hedeflerini belirleyen çevre vizyonu hakkında konuşan Şevket Saraçoğlu; “Herkes için daha iyi bir gelecek sunmak amacıyla hava, kara ve su kaynaklarını yüreğimiz ve teknolojilerimizle korumak beyanıyla oluşturulan Çevresel Sürdürülebilirlik Vizyonu 2050, üç çevresel eylem planına dayanıyor. Bunlardan ilki çevre sorunlarını çözmek için çok çeşitli iş alanlarında farklı teknolojiler uygulamak, ikincisi gelecek nesiller için iş inovasyonları geliştirmek ve uygulamak, üçüncüsü ise yeni değerleri ve yaşam tarzlarını toplumla paylaşmak. Önceliklerimiz arasında iklim değişikliği tedbirleri, kaynak sirkülasyonları, birlikte yeni değerler yaratmak, insan kaynakları geliştirmek gibi farklı hedefler yer alıyor. Tüm bu hedefler çerçevesinde doğa ile uyum içinde yaşayan, düşük karbonlu ve geri dönüşüm odaklı bir toplum için çalışıyoruz ve şimdiden çok sevindirici sonuçlar almaya başladık. Örneğin, ürünlerimizin kullanımı sırasında oluşan sera gazı emisyonlarında 2001 mali yılına göre yaklaşık yüzde 36’lık bir azalma sağladık. Üretim operasyonları sebebiyle yaşanan CO2 emisyonlarında ise geçmiş yıllara oranla yaklaşık yüzde 56’lık bir azalma kaydettik. Bu konudaki en temel hedefimiz ise CO2 emisyonunu 2050 itibariyle yüzde 80'den fazla azaltmak” diye belirtti.

Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) ile uyumlu faaliyetler
Birleşmiş Milletler tarafından 2016 ila 2030 yılları arasında ulaşılmak üzere küresel çapta belirlenen Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda çalıştıklarını ifade eden Şevket Saraçoğlu; “Mitsubishi Electric Grubu, sürdürülebilirlik inisiyatiflerini kurumsal yönetiminin temeli olarak görüyor ve Kurumsal Felsefe Sistemini oluşturan ‘Amaç’, Değerlerimiz’ ve ‘Sözümüz’ doğrultusunda tüm kurumsal faaliyetlerinde sürdürülebilirlik odaklı çalışmaları hayata geçiriyor. İklimlendirmeden sanayiye uzanan çok geniş kapsamlı bir teknoloji şirketi olarak bu hedefler için değer yaratmaya yönelik girişimleri daha da teşvik ederek SKA’ların gerçekleştirilmesine özel bir katkı sağlayacağız. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda şirket içinde eğitimler düzenliyor, sürdürülebilir gelecek farkındalığını şirketimizin her katmanına yaymayı hedefliyoruz.” dedi. 

Çevreci teknolojileriyle yüksek enerji tasarrufu sağlıyor
Sadece ürünlerinin teknolojisi, güvenilirliği ve kalitesiyle değil çevre duyarlılığı ve enerji verimliliği konusunda da öncü olduklarını söyleyen Saraçoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sanayi 4.0’a yanıtımız olan dijital fabrika konseptimiz e-F@ctory ile fabrikalara çok daha hızlı, verimli ve çevreci üretim imkânı tanıyoruz. Maliyet tasarrufu sağlayan ve yönetimden üretim katına kadar tüm fabrika katmanlarını optimize etmek için ileri teknolojileri kullanan e-F@ctory, işletmelerin çevreci üretimde bir adım önde olmalarına katkı sağlıyor. Ek olarak enerji verimliliğinin ve kesintisizliğin büyük önem taşıdığı veri merkezi soğutma alanında ise MULTIDENSITY ürünümüzle kolay işletim imkânı tanıyan soğutma sistemleri sunuyoruz. Ayrıca su alanında yaşanan temel sorunları çözmek için geliştirdiğimiz Aquatoria® ile şehir suyu yönetimini yapay zekâ ile en uygun hale getiriyor, su yönetimini dijitalleştirerek kısıtlı kaynakları en verimli şekilde kullanmanın önünü açıyoruz.”

İklimlendirmede doğa dostu çözümlerle fark yaratıyor
İmza attıkları iklimlendirme sistemleri ile yüksek düzeyde enerji verimliliği sağladıklarını belirten Şevket Saraçoğlu; “Enerji tüketiminin yoğun olduğu iklimlendirme sektöründe geleneksel yaklaşımlar ve teknolojilerle tam verim elde etmek zor olduğundan daha inovatif ve yenilikçi bir anlayışı önemsiyoruz. Bunun için tüketicilerimize yapay zekâ teknolojileriyle desteklenmiş ve sistem ömrünü tamamlayana kadar çevreye dost bir yaklaşım sergileyen bir ürün yelpazesi sunuyoruz. A+++ sınıfının özelliklerini aşan Legendera serisi, A+++ soğutma ve A++ ısıtma verimliliğine sahip EnviroME serisi klimalarımızla konutlarda verimliliği en üst seviyeye çıkarıyoruz. HareME serisi duvar tipi klimalarla ise düşük CO2 eşdeğeri ile çevreci yaklaşımımızı devam ettiriyoruz. Doğa dostu R32 soğutucu akışkan kullanılan serimizde, yüksek sezonsal verimlilik değerleri ve düşük enerji tüketimine imkân tanıyor, klima alanında yüzde 94’e varan geri dönüşüm oranıyla gezegenimize ve geleceğimize sahip çıkıyoruz. Çevreye herhangi bir olumsuz etkileşimi bulunmayan karbondioksit akışkanlı sistemleri tasarlayan bir teknoloji şirketi olarak sadece çözüm sunmuyoruz, gezegenimizin geleceği adına bu gazın daha yaygın kullanılması için de her alanda çalışıyoruz. Buradaki temel hedefimiz, daha az soğutucu akışkan kullanarak verimi artırmak, karbon emisyonunu kısıtlamak ve karbon ayak izini küçültmek…” sözleriyle ekolojik hassasiyetlerinin altını çizdi.

Geleceğin yeşil yapıları için bütünsel çözümler sunuyor
Verimli, güvenilir ve uzun ömürlü olacak şekilde tasarlanmış, sınıfının en iyi bina sistemleriyle geleceğin yeşil binaları için bütünsel çözümlere imza attıklarını söyleyen Saraçoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Veri merkezlerinden otellere kadar birçok alanda tercih edilen iklimlendirme çözümlerinden tek bir noktadan farklı lokasyonlardaki birden fazla yapıyı kontrol eden bina yönetim sistemine, enerji tüketimini azaltan elektrik sistemlerinden asansör ve yürüyen merdivenlerine kadar uzanan geniş bir hizmet ağı sunuyoruz. Bunun yanı sıra AVM’ler, gökdelenler ve hastaneler gibi çok yüksek oranda enerjiye ihtiyaç duyan yapılarda kontrollü enerji yönetim sistemlerimizle dikkat çekiyoruz. Doğaya saygılı, ekolojik denge ile uyumlu, verimliliği ve enerji tasarrufunu esas alan iklimlendirme, bina yönetim ve elektrik sistemlerinin yanı sıra asansör ve yürüyen merdiven çözümlerimizle geleceğin yapılarını bugünden inşa edecek teknolojiler sunmayı hedefliyoruz. Bu konuda yakın bir zamanda çok önemli bir yatırıma imza attık ve sıfır enerjili bina konseptinin yaygınlaştırılması hedefiyle SUSTIE Merkezi’ni hayata geçirdik. Geleceğin enerji verimli şehirleri için Japonya Kamakura'daki Bilgi Teknolojileri Ar-Ge Merkezi’nde kurulan SUSTIE, sıfır enerjili bina uyumlu enerji tasarrufu teknolojilerinin geliştirilme ve test aşamalarını kolaylaştırmayı amaçlıyor.”

Uluslararası sıralamalarda öne çıkıyor
Ekolojik hassasiyeti teknolojik gelişmelerden bağımsız düşünmediklerini ve bu kapsamda fikri mülkiyet girişimlerinin çok değerli olduğuna inandıklarını söyleyen Saraçoğlu; “Sürdürülebilirlik çalışmalarımız kapsamında WIPO GREEN teknoloji platformuna partner statüsüyle dahil olduk. Bu sayede çevre dostu teknolojilerimizi açık inovasyonu desteklemek için de kullanmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda iklim değişikliği faaliyetleri konusunda gösterdiğimiz başarımızdan ötürü uluslararası kâr amacı gütmeyen CDP’nin en yüksek sıralama olan A Listesi’nde yer aldık. Amacımız bu başarıyı daha ileriye taşıyarak geleceğimiz ve gezenimiz için daha yaşanabilir bir dünya bırakmak” sözleriyle açıklamasını tamamladı.


*

Mitsubishi Electric Corporation Hakkında

Güvenilir ve yüksek kaliteli ürünler üretmek konusunda 100 yılı aşkın deneyime sahip olan Mitsubishi Electric Corporation; bilgi işlem ve iletişim sistemleri, uzay geliştirme ve uydu iletişimleri, tüketici elektroniği cihazları, sanayi teknolojileri, enerji, nakliye ve inşaat makinelerinde kullanılan elektrikli ve elektronik donanımların üretimi, pazarlaması ve satışında bilinen bir dünya lideridir. Mitsubishi Electric, “Changes for the Better” (Daha İyisi İçin Değişim) ruhuyla toplumu teknolojileriyle zenginleştirmektedir. Şirket 31 Mart 2022’de sona eren mali yılda 4.476,7 milyar yen* (36,7 milyar dolar) konsolide grup satışı gerçekleştirmiştir.

* Tokyo Döviz Borsası’nın 31 Mart 2022’de ilan ettiği 1 USD=122 yen kambiyo kurundan hesaplanmıştır.

Mitsubishi Electric’in Türkiye’deki Faaliyetleri Hakkında

“Evden uzaya” kadar pek çok farklı sektörde ileri teknoloji çözümleri ile öne çıkan Mitsubishi Electric’in Türkiye’deki ana faaliyet alanları; klima sistemleri, endüstriyel otomasyon sistemleri, ileri robot teknolojileri, CNC mekatronik sistemler ile asansör ve yürüyen merdiven sistemlerinden oluşuyor. Potansiyeline ve gücüne inandığı Türkiye’yi önemli bir üretim üssü olarak konumlandıran Mitsubishi Electric, markanın Avrupa’daki ilk ev tipi klima fabrikası olma özelliğini taşıyan Manisa’daki dijital fabrikasında Türkiye ve Avrupa için yüksek enerji tasarruflu ve çevre dostu klimalar üretiyor. Türk sanayisinin fabrikaların dijital dönüşüm sürecine entegrasyonu için çalışan Mitsubishi Electric, otomasyon teknolojileri ile dünyanın en derin batırma tüp tüneline sahip Marmaray projesinde de dikkat çekiyor. Türkiye’de otomotiv ekipmanları, yarı iletken cihazlar, ulaştırma ve enerji sistemleri gibi pek çok farklı kulvarda da rol alan Mitsubishi Electric, kamu sistemleri alanındaki faaliyetleri kapsamında uçak ve uçuş güvenliğini artırmak amacıyla havalimanları için geliştirdiği radar teknolojisini Antalya Havalimanı’nda da uyguluyor. Uzay araştırma ve geliştirme sistemleri alanında dünyanın önde gelen üreticilerinden Mitsubishi Electric, Türkiye’nin ve komşu ülkelerin iletişim ve yayıncılık altyapısına katkıda bulunan Türksat 4A ve 4B uydularının da üreticisi konumunda.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gezegenin-gelecegi-icin-surdurulebilir-cozumler-uretiyor_190504.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!