Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Göbeklitepe İmara mı Açılıyor?

Urfa’da Harran Üniversitesi kampusuna yakın 800 hektarlık arazinin imara açılması için AKP İl Genel Meclisi harekete geçti. Evrensel Gazetesi'nin haberine göre, Göbeklitepe gibi bir höyük alanının olduğu bir yerde arkeolojik çalışma yapılmadan imara açılmasına BDP’li grup karşı çıktı. Ancak oy çokluğuyla meclisten geçen karara AKP’li İl Genel

yapi.com.tr
Göbeklitepe İmara mı Açılıyor?

Urfa’da Harran Üniversitesi kampusuna yakın 800 hektarlık arazinin imara açılması için AKP İl Genel Meclisi harekete geçti. Evrensel Gazetesi'nin haberine göre, Göbeklitepe gibi bir höyük alanının olduğu bir yerde arkeolojik çalışma yapılmadan imara açılmasına BDP’li grup karşı çıktı. Ancak oy çokluğuyla meclisten geçen karara AKP’li İl Genel Meclis üyelerinden de tepki geldi. İmara açılan arazinin bulunduğu yerin tarım alanı olduğunu ifade eden AKP’li eski İl Genel Meclis Başkanı Uğur Beyazgül, tarihi alanın imara açılmasına “Vicdanım elvermiyor, her ne kadar grubumuz tarafından rapor hazırlanıyorsa da gözden geçirilmelidir” dedi. Beyazgül’ün önerisine, AKP İl Genel Başkanı Mustafa Yavuz tepki göstererek, BDP’li grup ile el kaldırılmasını istemişti.

‘AKP oy çokluğuyla karar aldı’

Göbekli Tepe benzeri höyüğün bulunduğu alanın imara açılması kabul edilemez olduğunu ifade eden BDP Grup Başkanı Halit Yıldıztekin, AKP grubunun oy çoğunluğuyla raporu meclisten geçirdiğini söyledi. Yıldıztekin, “Bahse konu olan alan için hazırlanan projeye baktığımızda takdire şayan bir projedir. Alan 7. sınıf tarım arazisidir. Ancak arazinin tepelik kısmında tarihi bir alan olduğu da dikkatimizden kaçmadı. Her yapılan kazı yeni bir tarih yazımını da beraberinde getirmektedir. Göbekli Tepe buluntuları tarihi yeniden yazılmasını da beraberinde getirmiştir. Bu konuda hassasiyetimiz vardır. Her ne kadar Tabiat Varlıklarını Koruma Müdürlüğü bu konuda olumlu görüş belirtmişse de bu konunun yeterince araştırılmadığı düşüncesi bizde hakimdir” dedi.

ETİKETLER: kurum kent koruma
http://www.yapi.com.tr/haberler/gobeklitepe-imara-mi-aciliyor_90335.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!