Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Göbeklitepe’de Adem ile Havva Miti

Şanlıurfa Göbeklitepe’deki kazı ekibinin başkanı arkeolog Klaus Schmidt, Adem ile Havva’nın Göbeklitepe’de yaşadığına dair bir bulguya rastlamadıklarını açıkladı.

NTV
Göbeklitepe’de Adem ile Havva Miti

b>Şanlıurfa Göbeklitepe’deki kazı ekibinin başkanı arkeolog Klaus Schmidt, Adem ile Havva’nın Göbeklitepe’de yaşadığına dair bir bulguya rastlamadıklarını açıkladı. Alman Der Spiegel dergisi, bir süre önce bir İngiliz yazarın kitabına dayanarak, Adem ile Havva’nın Şanlıurfa Göbeklitepe’de yaşadığı yönünde bulgulara rastlandığı haberini kapak yapmıştı.

Göbeklitepe’de 11 yıldır kazı yapan ekibin başkanı Alman arkeolog Klaus Schmidt, habercilerin, Alman Der Spiegel dergisinin “Adem ile Havva’nın bu bölgede yaşadığı” haberiyle ilgili sorularını yanıtladı.

Haberin gerçeği yansıtmadığını belirten Alman arkeolog, bir İngiliz’in 10 yıl önceki araştırmasından yola çıkılarak yapılan dergi haberinde, İran’daki Urbia gölü ile Göbeklitepe’nin karıştırıldığını söyledi.

Kazı Başkanı Klaus Schmidt, “Göbeklitepe önemli bir tapınak alanıdır. fakat Adem ve Havva ile ilgisi yoktur” diye kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gobeklitepede-adem-ile-havva-miti_47960.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!