Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gökçek ile Hiç Görüşmedik

Eğlence merkezi zinciri Disneyland, Melih Gökçek ile hiç görüşmediklerini açıkladı. California'da bulunan Disneyland Resort'un sözcüsü Linda Trump “Halihazırda dünyanın hiçbir yerinde yeni bir lunapark kurma planımız yok” dedi.

Hürriyet Ankara
Gökçek ile Hiç Görüşmedik

Eğlence merkezi zinciri Disneyland, Melih Gökçek ile hiç görüşmediklerini açıkladı. California'da bulunan Disneyland Resort'un sözcüsü Linda Trump “Halihazırda dünyanın hiçbir yerinde yeni bir lunapark kurma planımız yok” dedi.

DÜNYACA ünlü eğlence merkezleri zinciri Disneyland, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, yıllardır seçmene vaadettiği ve hafta içinde yeniden gündeme getirdiği “Eskişehir yolu üzerine 750 milyon dolar maliyetle Disneyland” projesiyle ilgileri bulunmadığını açıkladı.

Walt Disney Company'e ait zincirin California'daki merkezinde bulunan Disneyland Resort'un sözcüsü Linda Trump, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, “Hâlihazırda dünyanın hiçbir yerinde yeni bir lunapark kurma planımız yok. Mevcut parklarımızı geliştirme ve genişletme planlarına odaklanmış durumdayız” dedi. Mali verilere değindiği için ismini vermek istemeyen bir Disneyland yetkilisi ise şu ifadeleri kullandı:

750 milyon dolar yetmez

“Disneyland projeleriyle ilgili olarak Türkiye'de çıkan haberleri ilk kez sizden duyuyorum. Böyle bir planımız veya herhangi belediye ile görüşmemiz yok. Bay Gökçek bütün araziyi bize bedelsiz bile tahsis etse, 750 milyon dolara bir park kurulamaz. ‘Ne kadara kurulur' sorusunun tam cevabını veremem, ama günümüz koşullarında birkaç milyar doların altında olmayacağı kesin. Son olarak 2005'te Hong Kong'da bir Disneyland açtık. Arazi tahsisi ve devlet katkısına, üstelik dünyanın en küçük Disneyland'i olmasına rağmen maliyeti 3 milyar doları aştı.”

Referandum öncesi çıkış

Disneyland projesini son 10 yıldır her seçim döneminde ortada elle tutulur bir proje olmamasına rağmen tekrarlamakla suçlanan Gökçek'in referandum öncesinde TOKİ'nin desteğiyle yaptığı son çıkış dikkat çekmişti. Ballıkuyu mevkiinde arazi tahsis edildiğini açıklayan Gökçek, gereken 750 milyon doları toplamak için yatırımcılara çağrı yapmıştı.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/gokcek-ile-hic-gorusmedik-_81970.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!