Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gökçek ODTÜ’yü Gözetliyor

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, ODTÜ’nün Yeni Oran yolu üzerindeki arazisinde özel bir şirket tarafından yüzlerce çam ağacının kesildiği iddia edilerek, bölgede oturan vatandaşların buna tepki gösterdiği savunuldu. Vatandaşların ifadelerine yer verilen açıklamada, vatandaşların ağaçların kesilmesini protesto ettiği

Radikal Gazetesi



Ankara Büyükşehir Belediyesi, ODTÜ’nün Yeni Oran’daki ormanlık arazisinde "yüzlerce çam ağacının kesildiğini" iddia ederken, ODTÜ’lü yetkililer, Orman Bölge Müdürlüğünün denetiminde bakım çalışması yapıldığını bildirdi. Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, ODTÜ’nün Yeni Oran yolu üzerindeki arazisinde özel bir şirket tarafından yüzlerce çam ağacının kesildiği iddia edilerek, bölgede oturan vatandaşların buna tepki gösterdiği savunuldu. Vatandaşların ifadelerine yer verilen açıklamada, vatandaşların ağaçların kesilmesini protesto ettiği belirtildi. Açıklamada, "Vatandaşlar ’Ankara Büyükşehir Belediyesinin Anadolu Bulvarını ODTÜ arazisi içinden geçirmek istemesine ağaç katliamı olur’ diyen ODTÜ yönetimi asıl kendi ağaç katliamı yapıyor’ dediler" ifadeleri yer aldı.

ODTÜ’nün açıklaması

ODTÜ yetkilileri konuya ilişkin yaptıkları açıklamada, ormanda bir hafta önce bakım çalışması başlatıldığını bildirdi. Yaklaşık bir ay sürecek çalışmanın, Orman Genel Müdürlüğünce hazırlanan amenajman planı çerçevesinde gerçekleştiğini ifade eden yetkililer, şunları kaydetti:

"Belirli aralıklarla bakım yapmak zorundayız. Yapmadığımız taktirde hektar başına düşen ağaç sayısının fazlalığı o hektarda ağaçların sağlıksız gelişimine yol açacaktır. Bu nedenle bu ağaçların arasında sağlıksız, ince kalmış olanları veya yağmur, kar yükü nedeniyle devrilmiş, kırılmış olanları kesip çıkarmak zorundayız. Bu, tüm Türkiye ormanlarında uygulanan bir sistemdir. Amenajman planında belli bir metreküp verilerek, ’Bu metreküpü 10 yıl içinde ormandan çıkaracaksınız, ormanı ferahlatacaksınız’ denilir. Bizim yaptığımız çalışma, aralama ve ferahlatma, bakım çalışmasıdır. Biz bu çalışmayı Orman Bölge Müdürlüğünün denetiminde yapıyoruz. Onlardan görevliler gelir, orman mühendisleri, orman muhafaza memurları gelir. Beraber ağaçlar işaretlenir ve onların denetiminde kesilir, nakledilir. Sonuçta kesilen ağaç sayısı genele oranladığınızda çok küçük bir miktardır. Çünkü ODTÜ ormanı koruma ve muhafaza amaçlı yapılmış doğal bir ormandır. Biz buradan bir gelir elde etme kaygısında değiliz. Bu bilgiler Ankara Orman İşletme Müdürlüğünden teyit edilebilir. Biz bu ormanı kanunlara göre işletiyoruz. Onların bilgisi olmadan hiçbir şey yapmayız. Resmi yazışmalarımız, görüşmelerimiz var. Bu çalışmayı yapmak zorundayız. Yapmazsak orman çöker, hastalıklara dayanıklılık azalır, sağlıksız görüntüye neden olur."

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/gokcek-odtuyu-gozetliyor_64164.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!