Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gökdelen Fobisine ‘Zihni Sinir’ İlacı

İsrailli bir şirket, tehlike anında gökdelenler kazasız belasız terk edilsin diye hava yastığı benzeri bir sistem geliştirdi. New York’taki ik

Milliyet
Gökdelen Fobisine ‘Zihni Sinir’ İlacı

b>İsrailli bir şirket, tehlike anında gökdelenler kazasız belasız terk edilsin diye hava yastığı benzeri bir sistem geliştirdi.
New York’taki ikiz kuleleri yerle bir eden saldırıların ardından, bina güvenliği konularına yoğunlaşan ABD’nin Washington kentinde dün, yüksek binalardan güvenli şekilde tahliyeyi sağlayacak bir sistemin tanıtımı yapıldı.
Merkezi İsrail’de olan "Advanced Evacuation System" (AES) (İleri Tahliye Sistemleri) isimli şirketin geliştirdiği kaçış düzeneği, ABD’de ofis çalışanlarının aralarındaki gökdelen fobisini bir nebze yenmesine yardımcı olabilir.

30 saniyede yerdesiniz
Tam açıldığında 50 metre uzunluğa erişebilen silindirik sistem, bir pencereye takılabiliyor. Yangın alarmı çalmaya başladığında, 30 saniye içinde yerleştirildiği pencereden yere kadar açılabilen kaçış silindiri aynı anda 10 - 15 kişinin tahliyesini sağlıyor. Silindirin içine giren kişi yere kat başına
1 saniyede inerek kendini kurtarabiliyor. Yani 28 katlık bir binanın en üst katından bir kişinin tahliyesi 28 saniyede gerçekleşiyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gokdelen-fobisine-zihni-sinir-ilaci_1970.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!