Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Göztepe Parkı'nda Yeşile Moloz Örtü

Cami projesiyle gündeme gelen Göztepe Parkı, mahkemenin bilirkişiden 'yeşil alan' raporu istediği dönemde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hafriyat alanına çevrildi.

Radikal Gazetesi
Göztepe Parkı'nda Yeşile Moloz Örtü

ami projesiyle gündeme gelen Göztepe Parkı, mahkemenin bilirkişiden 'yeşil alan' raporu istediği dönemde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hafriyat alanına çevrildi.

Büyükşehir Belediyesi'nin imar planlarında cami alanı olarak ayırdığı Göztepe Parkı'na son günlerde belediyenin kamyonlarıyla tonlarca moloz döküldü. Park bir anda yeşil alandan eski şehir çöplüklerini andıran bir görüntüye büründü. Belediye yetkilileri, yol ve altyapı çalışmaları nedeniyle ortaya çıkan atıkların çevreyi rahatsız etmemek için parka döküldüğünü savunarak, "Göztepe Parkı geçici olarak aktarma istasyonu olarak kullanıldı. Buradaki molozlar şehir dışındaki aktarma merkezlerine taşınacak. Kısa bir süre sonra, moloz dökülen alanda yeşillendirme yapılacak" dedi.

Öztürk: Hukuka saygılıyız
Kendilerine bu konuda bir bilgilendirme yapılmadığını belirten Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ise, cami yapılacak alanın yeşil alan olup olmadığına karar verecek bilirkişi raporuna dikkat çekti. Öztürk, "Mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı istedik. Bilirkişi gelip parkı inceleyecek. Bilirkişi raporunu ve mahkemenin kararını bekliyoruz. Hukukun vereceği karara saygılıyız" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin yaptığı imar plan değişikliğiyle bir bölümü cami alanına çevrilen Göztepe Parkı, Kadıköy Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi arasında Bölge İdare Mahkemesi'nde dava konusu. Kadıköy Belediyesi, Göztepe Parkı'nın bölgede oturanların nefes alacağı tek yeşil alan olduğunu savunarak caminin başka yere yapılmasını istiyor.

Büyükşehir ise, camiye ayrılan alanın yeşil alan değil, belediye fidanlığı ve mezbelelik alan olduğunu savunuyor. Mahkeme sürecinde gelinin son nokta, imar planlarında camiye ayrılan alanın durum tespiti için bilirkişi raporu alınmasıydı. Kısa bir süre önce Kadıköy Belediyesi caminin Göztepe Parkı yerine farklı bir yerde yapılması için üç alternatif nokta önermiş ve Büyükşehir Belediyesi de konuyu inceleyeceğini açıklamıştı.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/goztepe-parkinda-yesile-moloz-ortu_46031.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!