Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

GROHE’den Dünya Su Günü’nde Su Tasarrufuna Çağrı

GROHE, su tasarrufu teknolojilerine odaklanan sıhhi tesisat ürünleriyle, hem aile bütçelerine hem de kaynakların daha az tüketilmesine katkıda bulunmayı hedefliyor.

yapi.com.tr
GROHE’den Dünya Su Günü’nde Su Tasarrufuna Çağrı

GROHE, 22 Mart Dünya Su Günü vesilesiyle hem konutlarda hem de hastane, okul, cami gibi kamu binalarında su tasarrufunun önemini vurguluyor.

GROHE’nin geçen yıl gerçekleştirdiği Türkiye’de Su Kullanımı Araştırması’na göre, yüzde 62’lik bir kesim tarafından önemsenen su tasarrufunda başlıca yöntem, “el yıkama, diş fırçalama, traş olma sırasında musluğu gereksiz yere açık bırakmamak”. Oysa hem aile bütçesine katkı sağlamak hem de doğal kaynakların daha az tüketmek için lavabo, duş ve mutfak bataryaları ile rezervuarların yüksek teknolojili, su tasarrufu sağlayan ürünler arasından seçilmesi çok daha büyük etki yaratıyor.

Tasarruflu ürünlerle yılda 338 TL’lik tasarruf
Evlerin sıhhi tesisatlarında kullanılan ürünlerin su tasarrufu sağlayan ürünlerden seçilmesi durumunda 4 kişilik bir ailede toplam 189 bin 800 litre olan yıllık su tüketimi 84 bin 480 litreye düşüyor. Bu da aile bütçesinde yıllık yaklaşık 338 TL’lik bir tasarruf anlamına geliyor.

“Üstün teknolojili ürünlerle su tasarrufuna katkı sağlamaya devam”
GROHE MENA Bölgesi Başkan Yardımcısı ve GROHE Türkiye Genel Müdürü Serhat Sabaz, “22 Mart Dünya Su Günü’nde, su gibi enerji kaynaklarındaki tasarrufun da önemli bir gündem maddesi olması gerektiğine inanıyoruz. Bu konuda farkındalığın artırılması, hem günlük alışkanlıklarımızda hem de ürün satın alımlarında tasarrufu odağa almamız açısından önemli. GROHE olarak bu konudaki sosyal sorumluluğumuzun farkındayız. Bu nedenle geçtiğimiz yıllarda TNS ile Türkiye’de su kullanım alışkanlıklarını ortaya koyan bir araştırma yaptık. Ayrıca yoğun su tüketimi olan camilere yönelik “Suyu Yemeğe Dönüştür” projesini Türkiye’ye taşıdık. Bununla birlikte bir sıhhi tesisat üreticisi olarak ürünlerimizle de tasarrufa katkıda bulunmamız çok önemli. Üstün teknolojili ürünlerimizle bu konuda üzerimize düşeni yapmayı her zaman sürdüreceğiz” diye konuştu.

GROHE’nin tasarruflu ürünleri
Doğru sıhhi tesisat seçimi, su tüketimini yüzde 56 azaltıyor. Geliştirdiği lavabo, duş, termostatik, mutfak bataryası ve gömme rezervuar ürünleriyle enerji tasarrufuna odaklanan GROHE’nin, bazı teknolojik çözümleri şöyle:

-GROHE’nin zaman ayarlı Europlus E bataryaları, yılda yüzde 67’ye varan su tasarrufu sağlıyor.

-GROHE EcoJoy™ özelliğine sahip el duşları su akışındaki konfordan taviz vermeden su tüketimini dakikada 5.8 litreye düşürüyor.

-Çift kademeli kumanda panelleri gömme rezervuar kullanımında harcanan suyu yarı yarıya azaltıyor.

-GROHE termostatik bataryalarda bulunan GROHE EcoButton özelliği sayesinde de su tüketimi yüzde 50 oranında azalıyor.

-GROHE SilkMove® ES özelliği, geleneksel tek kumanda kollu bataryalardan farklı olarak orta pozisyondayken sıcak ve soğuk suyu karıştırmıyor. Böylece el yıkamak, diş fırçalamak gibi sıcak su gerektirmeyen durumlarda gereksiz sıcak su tüketimini engelleyerek enerji tasarrufu sağlıyor.

-GROHE TurboStat teknolojisi ile donatılmış termostatik bataryalarla ise istenilen ısıya saniyenin üçte biri zamanda ulaşarak, suyun sıcaklığını ayarlarken akıtılan su miktarını en aza indiriyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/groheden-dunya-su-gununde-su-tasarrufuna-cagri_171555.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!