Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

GS Plaza'da Kiracı Olmak İsteyen 8 Yatırımcı Sırada

Mecidiyeköy'de Galasataray Store çadırı yerine yapılacak iş merkezinde kiracı olmak isteyen yerli ve yabancı yatırımcılar şimdiden sıraya girdi. Emir Sarıgül, 'Daha hafriyata başlamadan başvuru sayısı 8'e ulaştı. Galatasaray Plaza ile yılda 4-6 milyon dolar gelir hedefliyoruz' dedi

Akşam Gazetesi
GS Plaza'da Kiracı Olmak İsteyen 8 Yatırımcı Sırada

Ajax ve Manchester United'ın 'store'uyla yarışacak, Galatasaray'a yılda 6 milyon dolar gelir sağlayacak. Mecidiyeköy'de Galasataray Store Çadırı yerine yapılacak iş merkezi için daha şimdiden yerli ve yabancı yatırımcılar sıraya girdi. 13 kat ofis, 5 kat otopark, 2 kat  kongre merkezi ve 2 katlı Galasataray Store'dan oluşacak 'Plaza'da kiracı olmak isteyen 4'ü yerli 4'ü yabancı büyük grupların başvurduğunu belirten Galatasaray Gayrimenkul A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Emir Sarıgül, Galasataray Plaza'yı AkŞam Ekonomi'ye anlattı:

Projenin detayları neler?

2 bin 127 metrekare arazi üzerine iki asmakat ve üstünde de 13 kat bulunan bir iş merkezi olacak.  Zemin altına da 7 kat ineceğiz. Bunun 5 katı otopark, 2 kat da toplantı salonlarından oluşan kongre merkezi olacak. Banka, holding ve uluslararası şirketlerden şimdiye kadar 8 yatırımcıdan gelen 'Kiracı olmak istiyoruz' talebi, ne kadar doğru iş yaptığımızı gösteriyor.

Sami Yen, şubatta yıkılacak ses ve toz bariyeri yapılacak

Emir Sarıgül, Ali Sami Yen Stadı'nın yıkımıyla ilgili olarak da şu bilgileri verdi: 'TOKİ'yle yapılan anlaşmaya göre 12 Mayıs'ta biz o araziyi dümdüz bir şekilde ihaleyi kazanan konsorsiyuma teslim edeceğiz. Stadın yıkımıyla ilgili gelen teklifleri değerlendiriyoruz. Yıkımı 4 etapta yapacağız. Eski açıktan başlayıp, yeni açık'ğı geldiğimizde kalkacak toz bulutunun hem bölge insanına gelebilecek zararı hem de trafiği önlemek için oraya bir ses bariyeri yaptıracağız. Yıkıma Şubat'ın 15'i gibi başlayıp nisan'da bitireceğiz.'

36 ayda amorti edecek

Projenin maliyeti ne olacak?

Yaklaşık yatırım miktarı 8-13 milyon dolar. Burada 11 bin metrekare kiralanabilir alanımız var. Yani bizim yaptığımız hesaplara göre bu proje 36 ay ile 48 ay arasında kendini amorti edebiliyor. Sonrasında ise her yıl ortalama 4-6 milyon dolar arası bir gelir kazandırıyor.

ManU ve Ajax ayarında!

Tek tek katları mı kiraya vereceksiniz? Yoksa proje bir bütün olarak mı kiralanacak?

Ajax ve Manchester United'ın storelarını gezdik. Bunların ayarında bir Galatasaray Store yapacağız. Bunun vekongre merkezinin de işletmesini yapacağız. Otopark ve 13 kattan oluşan kısmı kiraya vereceğiz. 20 yıl ve üzeri kiralamak istiyorlar. Kişisel fikrim, binayı tek bir yatırımcıya kiralamanın daha iyi olacağı yönünde.

Projeyi İki Design yaptı tek kuruş para almadı

Projeyi kim hazırladı peki?

4'ü yabancı, 4'ü yerli 8 firmayla çalıştık. Sonunda İki Desing Group'la anlaştık. Katar, Tokyo gibi şehirlerin en yüksek binalarını yapan bir firma. Doha'da 481 metrelik bir kule, Aşkabat'taki 2012 Olimpiyatları'nın 250 bin metrekare kapalı alanını ve Emaar'ın Türkiye'deki projesini yapıyor. Şirketin kurucusu Murat Kader de GS'lı ve bu proje için tek kuruş almadı. Hedefimiz şubatta hafriyata başlayıp, bu projeyi 12-14 ayda tamamlamak.

ETİKETLER: gayrimenkul proje
http://www.yapi.com.tr/haberler/gs-plazada-kiraci-olmak-isteyen-8-yatirimci-sirada_84790.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!