Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Güler: Altını Son Damlasına Kadar Çıkaracağız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, altın rezervlerini son gramına kadar çıkaracaklarını belirterek, "Kuru gürültüye pabuç bırakacak hükümet değiliz" dedi.

Bugün Gazetesi
Güler: Altını Son Damlasına Kadar Çıkaracağız

nerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, altın rezervlerini son gramına kadar çıkaracaklarını belirterek, "Kuru gürültüye pabuç bırakacak hükümet değiliz" dedi.

Uşak'ın Eşme ilçesinde Kanadalı Eldorado Gold firmasının Türkiye'deki temsilcisi Tüprag Madencilik Şirketi tarafından işletilecek Kışladağ Altın Madeni'nin açılış yapıldı. Törene katılan Güler, Türkiye'nin ''Taşının, toprağının altın olduğu'' ancak bunun yeni yeni farkına varıldığını ifade ederek, şunları söyledi: "Bu madenleri çıkarmakta karşımıza çıkan engelleri unutmuyoruz. Biz bu noktada çok kararlıyız. Zengin yeraltı kaynaklarının fakir bekçisi olmak istemiyoruz."

Maden rezervleri
Türkiye'nin değişik yerlerinde mevcut rezervlerde çalışmaların sürdüğü, yeni rezervler açmayı planladıklarını dile getiren Güler, Maden Tetkik Arama Enstitüsü'nün daha önce 200 metre olarak belirlediği derinliği, AB standartları olan bin 200 metreye çıkardığını kaydetti. Bunun altı kat daha fazla maden ve mineral çıkarılması anlamına geldiğini bildiren Güler, Tüprag şirketinin Kışladağ'da son on yılın dünyadaki en büyük altın rezervini tespit ettiğini söyledi. Bu rezervleri Bakanlığın da desteğiyle artıracaklarını ifade eden Güler, şöyle devam etti:

"Tüprag bu madende 170 milyon dolar yatırım yapmayı düşünmektedir. Bu madenden 450 kişi ekmek yiyecek. Türkiye'nin bir altın merkezi olmasını istemeyenler olabilir. Yılda 2,5 milyar dolarlık altın ithal edip bunu işleyerek 4 milyar dolarlık ihracat yapıyoruz. Böyle bir merkezi kaybetmek istemeyenler olabilir. Bir takım suni engellemeler ile karşılaşabileceğimizi düşünüyorum, ancak biz bundan çekinmiyoruz. Daha önce Bergama'da olduğu gibi bu amaçla Eşme'de de yeni bir adım attık."

http://www.yapi.com.tr/haberler/guler-altini-son-damlasina-kadar-cikaracagiz_46980.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!