Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Güneş Enerjisiyle Çalışan Tren Seferlere Başladı

Hindistan, dizel ile çalışan yolcu trenlerine güneş enerjisi panelleri monte ederek tarihte ilk kez güneş enerjisiyle çalışan trenleri kullanıma sundu. Böylelikle yıllık 600 milyon dolardan fazla yakıt tasarrufu sağlanması bekleniyor

yapi.com.tr
Güneş Enerjisiyle Çalışan Tren Seferlere Başladı

Hindistan, dizel ile çalışan yolcu trenlerine güneş enerjisi panelleri monte ederek tarihte ilk kez güneş enerjisiyle çalışan trenleri kullanıma sundu. Dizel Elektrik Çoklu Birimi (DEMU) ismi verilen tren başkent Yeni Delhi'de ilk seferlerini yaptı. 24 trenin daha benzer şekilde yakında seferlere başlayacağı belirtildi.

Dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi, güneş enerjisiyle çalışan trenlerle gelecek 10 yılda demiryolu işletmelerinin 6.31 milyar dolarlık tasarruf sağlayacak.

Habertürk'ün haberine göre, günde 11 bin seferin yapıldığı Hindistan'da her gün 13 milyon insan ulaşım için trenleri kullanıyor. 2015 yılındaki dizel yakıt masrafı da 2.5 milyar dolar olmuştu. Asya ülkesi, 2027 yılı itibarıyla fosil yakıt üretim ve tüketimini azaltarak, yenilenebilir enerji kullanımını yüzde 60 düzeyine hedefine sahip.

İngiltere ve Avrupa Birliği de çalışıyordu

Güneş enerjisi teknolojisi sayesinde, üzerinde 6 panel olan bir vagon ile yılda 21 bin litre yakıt tasarrufu yapılacak. Öte yandan, Hindistan'ın yeni trenlerindeki çekici lokomotifler yine dizel ile çalışmaya devam edecek.

Ülkedeki en büyük güneş enerjisi panelleri üreticilerinden olan Jakson Mühendislik Başkan Yardımcısı Sandeep Gupta trenlerde güneş enerjisi kullanmanın zorluğuna dikkat çekti ve sistemin panellerle fazla enerjyi depolayan bataryalara entegre çalıştığı bilgisini verdi.

Geçtiğimiz aylarda da, İngiltere'de Kraliyet Üniversitesi'ne bağlı Energy Futures Lab solar panellerin trenlere montajı üzerine çalışmalar yapıyordu. Avrupa Birliği'nin de benzer bir projesi bulunuyordu fakat Hindistan öne çıkarak ilk güneş enerjisiyle çalışan treni yapmış oldu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gunes-enerjisiyle-calisan-tren-seferlere-basladi_160333.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!