Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Güzelbahçe’de Tepkiler Sonuç Verdi

Güzelbahçe’nin Yelki Mahallesi'ne yapılmak istenen go-kart projesine tepkiler sonuç getirdi, asfalt makineleri alandan çekildi.

yapi.com.tr
Güzelbahçe’de Tepkiler Sonuç Verdi

İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde Yelki Mahallesi'nde tarım arazisi ve asırlık zeytin ağaçlarının üzerine yapılması istenen go-kart pistine karşı belediyeler, milletvekilleri, yaşam savunucuları ve STK’lar günlerdir eylem yaparak, geceli gündüzlü çadırlarla doğa nöbeti tuttu. Mücadele zafere dönüştü ve asfalt makineleri alandan çekildi.

BirGün’den Berkay Sağol’un haberine göre; bilirkişi raporunun kendilerini haklı çıkardığını belirten Güzelbahçe Çevre Derneği (GÜLDER) Başkan Yardımcısı Deniz Özdemir, çevrecilerin kazandığını söyleyerek, "İzmir 5. İdare Mahkemesine açtığımız dava sonucu geçen ay buraya gelen bilirkişi heyetinin raporu da bizim ne kadar haklı bir mücadele verdiğimizi ve buranın verimli bir tarım alanı olduğunu gösterdi. Buraya go-kart pisti yapılmasının bölgeye ne kadar zarar vereceği teyit edildi. Çevreye duyarlı olan herkes yaklaşık 1 haftadır burada mücadele ediyor. Yapılan hukuksuz işlemlerden sonra destek daha da büyüdü. Şimdi yargıdan yürütmeyi durdurma kararı bekliyoruz. Şimdilik çevreciler kazandı." dedi.

Günlerdir alanda geceli gündüzlü nöbette olduğunu söyleyen Güzelbahçe Belediyesi Meclis Üyesi Aras Kaynarca ise, "Mührü kırarak jandarma eşliğinde alana iş makineleriyle girmeleri ve geri dönüşü olmayan asfalt dökme işlemine başlamak istedikleri için güçlü bir şekilde mücadele etmemiz gerekiyordu. Bölge halkıyla beraber bunu başardık. Belediye başkanları da bize destek verdi. İnsanlar evlerini, işlerini bırakıp burada alanda nöbet tuttular. Burada bu mücadeleyi verdik. Yatırımcı bugün sabah itibariyle asfalt araçlarını alandan çıkardı ve zafer kazandık diyebiliriz. Ancak rehavete kapılmamak lazım buraya tekrar geleceklerdir ve bizde burada her zaman mücadeleye devam edip, ağaçları ve tarım alanını savunacağız." ifadelerini kullandı.

Bu mücadelenin halkın yoğun desteğiyle oluştuğunu söyleyen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ise şunları dile getirdi: “Yelki Mahallesi'nde go-kart pisti yapılmaması için verdiğimiz mücadele sonuç verdi ve girişimci asfalt makineleriyle, kamyonları alandan çıkarttı. Yine söylüyoruz bu proje yanlıştır. Yeri Güzelbahçe değildir. Güzelbahçe’ye yapılan hiç bir yatırımın karşısında değiliz fakat bu yatırım Güzelbahçe için doğru bir yatırım değildir. Asırlık ağaçların olduğu, doğanın en güzel yerlerinden biri olan bu alan Go-Kart için uygun değildir. Doğaseverler kazandı. Haklı mücadelemizin sonuna kadar sürdüreceğiz. Güzelbahçe’den go-kart mevzusu tamamen kalkana kadar mücadelemiz sürecek. Zafer halkındır, zafer doğaseverlerindir."

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/guzelbahcede-tepkiler-sonuc-verdi_181277.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!