Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Güzelbahçe’de Jandarma Eşliğinde Tarım Arazisine Girildi

İzmir Güzelbahçe'de tarım arazisine yapılmak istenen go-kart pisti için daha önceden alana girmesi engellenen asfalt araçları jandarmayla beraber alana girdi.

yapi.com.tr
Güzelbahçe’de Jandarma Eşliğinde Tarım Arazisine Girildi

İzmir Güzelbahçe'de tarım arazisine yapılmak istenen go-kart pisti için daha önceden alana girmesi engellenen asfalt araçları 11 Ağustos Salı günü sabah saatlerinde jandarmayla beraber alana girdi. Jandarma ekiplerinin Seferihisar yolu girişinden başlayarak Yelki’ye kadar tüm yolları tuttuğu ve pist yapılmak istenen alana yakın bölgeden geçen vatandaşlara kimlik sorduğu öğrenildi.

BirGün’den Berkay Sağol’un haberine göre; yaşam savunucuları tarafından daha önceden engellenen şirketin araçlarının ise bilirkişi raporuna rağmen jandarma eşliğinde tarım arazisine girdiği bildirildi.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce yaptığı açıklamada işlemin tamamen hukuka aykırı olduğunu belirterek, “Belediyenin yaptığı mühür henüz mahkemeden de bir karar çıkmamasına rağmen, bugün jandarmalar nezaretinde sökülüp iş makineleri alana sokuldu. Ben bir belediye başkanı olarak kaçak inşaat konusundaki en önemli çalışmam, kaçak inşaatları tespit edip onları mühürlemektir. Bu tedbirim de benim elimden alınıyorsa, ben kaçak inşaatları nasıl önleyeceğim. Doğa böyle katlediliyor, doğa böyle yok ediliyor. Alandan ayrılmadım burada bölge haklıyla beraber nöbete devam ediyoruz.” dedi.

Güzelbahçe, Yelki Mahallesi’nde tarım alanı olan araziye go-kart pisti yapılmak istenmesine karşı, şirketin araçları bölgeye girmiş ve yaşam savunucuları araçların asfalt dökmesine izin vermemiş ve ardından alanda insan zinciri oluşturarak doğa nöbeti başlatmışlardı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/guzelbahcede-jandarma-esliginde-tarim-arazisine-girildi_181224.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!