Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Halkın Parası Boşa mı Gidiyor?'

Atatürk Bulvarı üzerinde Kuğulu altgeçitleri arasındaki refüje dikilen “leylandi servi” türündeki ağaçların birçoğunun kuruduğu gözleniyor. Geçen yıl da benzer şekilde kuruyan ağaçların yerine, binlerce lira harcanarak yenileri dikilmişti. Olaydan Anakent Belediyesi’ni sorumlu tutan TMMOB Peyzaj Mimarları Odası (PMO) Genel Sekreteri Redife Kolçak,

Cumhuriyet Ankara
'Halkın Parası Boşa mı Gidiyor?'

STRONG>Atatürk Bulvarı üzerinde Kuğulu altgeçitleri arasındaki refüje dikilen “leylandi servi” türündeki ağaçların birçoğunun kuruduğu gözleniyor. Geçen yıl da benzer şekilde kuruyan ağaçların yerine, binlerce lira harcanarak yenileri dikilmişti. Olaydan Anakent Belediyesi’ni sorumlu tutan TMMOB Peyzaj Mimarları Odası (PMO) Genel Sekreteri Redife Kolçak, 2007 yılında açılan Kuğulu altgeçitlerinde, Ankaralıya hâlâ yanlış plan ve uygulamaların faturasının ödetildiğini belirtti. “Avrupa ödülleri aldım” diyen övünen Anakent Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, başka bir birincilik ödülü daha olduğunu söyleyen Kolçak, bunun “kamusal kaynakları en kötü kullanan yöneticilik ödülü” olduğunu kaydetti. Kolçak, “Yine bir kamusal israf var ve yine Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ben yaptım oldu mantığı” dedi. Kuğulu altgeçitleri arasındaki orta refüjde bulunan ağaçların yeniden kuruduğuna dikkat çeken Kolçak, şunları söyledi:

“2007 yılında yapımı tamamlanan ve büyük törenle açılan, ‘Gökçek Battı-Çıktıları’ olarak bilinen ulaşım ağında, orta refüj olarak ayrılan bant içerisine bir yeşil hat oluşturdular. O gün bile, ‘Olmaz, dikim kararı aldığınız bitki türü seçimi yanlıştır’ dediğimizi yaptılar ve ‘leylandi servi’ olarak bilinen ağaç türlerini diktiler. Tabii olmadı... Hepsi bir bir kurumaya başladığında, bizim alışık olduğumuz Melih Gökçek tarzı devreye girdi. 20 yıldır Ankaralının gözünün içine baka baka yaptığını tekrarladı. Yine bir gece yarısı operasyonu ile kuruyan ağaçları söktüler, yerine yenisini diktiler. Sabah olduğunda Ankaralılar kandırılmışlıklarını fark etmediler bile.”

2007 yılında söz konusu bitki türleriyle ilgili yaptıkları araştırma sonucunda, dikimi yapılan boy ve özellikteki “leylandi servi”lerinin birim fiyatının 289 TL olduğunu belirten Kolçak, “Çit bitkisi türevinde bir dikim ile 25 santimetre aralıklarla dikimi gerçekleştirilen ağaçların yaklaşık 900 metre uzunluğundaki orta refüjlerdeki sadece bitki temini için ödenen bedel 1 milyon 40 bin 400 TL. Dikim işçiliği ve nakliye masrafları hariç. Bu masrafı bir kez de kuruyanları değiştirerek yaptığını biliyoruz. Bugün, 900 metre uzunluğunda 50 santimetre genişliğinde olan bir orta refüjde ve en önemlisi kente fiziki anlamda hiçbir katkısı olmayan bir yeşil şeritte bugüne kadar yapılan masraf 2 TL’yi aşmış bulunmaktadır” diye konuştu.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/halkin-parasi-bosa-mi-gidiyor_79848.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!