Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hamdi Akın: 600 Milyon Dolar Otelleri Doldurur

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın, "500-600 milyon dolarlık bütçe ile çok büyük bir tanıtım atağı sağlanabilir. Bu otelleri doldurur” dedi.

yapı.com.tr/AA
Hamdi Akın: 600 Milyon Dolar Otelleri Doldurur

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, güvenlik kaygıları ve Rusya ile yaşanan problemler nedeniyle turizmde yaşanan sorunların aşılması için kamunun 500-600 milyon dolarlık bir tanıtım ve lobi fonu oluşturmasını önerdi. Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akın, turizmde yeni pazarlar yaratmak için ciddi bir bütçe ayrılıp pazarlama yapılması gerektiğini belirterek, Türkiye'yi daha önce ziyaret etmemiş insanların da çekilmesi gerektiğini kaydetti.

"Bizim her yere bağlantımız, insan kaynağımız var. Tek eksiğimiz şu anda sermaye" diyen Akın, şunları kaydetti: "Eğer turizmdeki son gelişmeler 10-12 milyar dolarlık kayıp yaratacaksa kamu tarafından bunun yüzde 5-10'u kadarlık bir tutar tanıtım, pazarlama ve yeni ziyaretçiler bulmak için dizayn edilecek bir programa ayrılsa bu sorunu aşabiliriz. Bu krizi aşacak enerjiyi göstermemiz lazım."

Akın şöyle devam etti: "Türkiye son dönemdeki terör olaylarının üstesinden gelebilir... Bunun da propagandasına ihtiyacımız var. 500-600 milyon dolarlık bir tanıtım bütçesi ile çok büyük bir tanıtım atağı sağlanabilir. Bu otelleri doldurur. Benim aldığın rakamlar şu anda mevcut turizm otellerimizin yüzde 70'ini kaybetmekle karşı karşıyayız, bu yaz için doluluk anlamında."

http://www.yapi.com.tr/haberler/hamdi-akin-600-milyon-dolar-otelleri-doldurur_143875.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!