Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Şimşek: Enflasyon Tek Hane Olursa Faiz Düşer

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, enflasyonu düşürmeyi başardıklarını ancak yüksek tek haneye takılıp kaldığını belirterek, enflasyonda düşük tek hanenin kalıcı olmasının faizlerin de düşmesini sağlayacağını söyledi.

yapı.com.tr
Şimşek: Enflasyon Tek Hane Olursa Faiz Düşer

Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin açılışında konuşan Şimşek, "Türkiye enflasyonu tek haneye düşürdü, bu bir başarı ama yetmez. Enflasyon yüksek tek hanede takılıp kaldı. Enflasyonu düşük tek haneye düşüreceğiz ki faiz de düşsün" dedi. Dünya'nın haberine göre, küresel piyasaların son 80 yılın en büyük krizi ve kriz sonrası şokları ile karşı karşıya kaldığını söyleyen Şimşek, en son G20 toplantısında bu durumdan çıkış için maliye politikasında alanı olan ülkelerin bunu kullanmasının, fiyat istikrarını tehlikeye atmadan para politikasının sınırlarının zorlanmasının ve zayıf talep ve düşük büyümeyi canlandırmak için yapısal reformlara odaklanılmasının tartışıldığını söyledi.

Türkiye'nin orta gelir tuzağından  çıkması, verimliliği artırması, değer zincirinden yukarı çıkması ve rekabet gücünü yükseltmesi için reformlara ihtiyacı olduğunu vurgulayan Şimşek, şunları söyledi: "Reform yapmamak, gelecek nesillere zulüm demektir. Gelecek nesillerden hırsızlık demektir. Reform yapmamak bu kadar ağır bir suçtur. Terörün de hedefi aslında Türkiye'de reform irademizi zayıflatmaktır. İşte biz, her şeye rağmen 90'lı yılların tuzağına düşmeyeceğiz. O eski mantaliteyle eski tarzla olaylara yaklaşmayacağız. En güçlü şekilde mücadele yaparken hukuk devleti içerisinde biz reform yapmaya, Türkiye'nin demokratik standartlarını, hak ve özgürlüklerini iyileştirmeye devam edeceğiz. Başka da sihirli bir çözüm yoktur. Tek çıkış budur."

Bu kapsamda Türkiye'nin de reformlara odaklandığını söyleyen Şimşek, "Türkiye'nin orta gelir tuzağından kurtulması, rekabet gücünü artırması için reforma ihtiyacı var, bir saniye kaçacak vaktimiz yok" dedi.

Cari açığın daraldığını ancak halen yüksek olduğunu bunun nedeninin de temelde tasarruf açığından kaynaklandığını kaydeden Şimşek, "Cari açığın yüksek olması rekabette, verimlilikte ve tasarrufta istediğimiz yerde olmadığımızı gösteriyor" dedi.

Şimşek, kamuda tasarrufların arttığını belirterek, "Reform gündemiyle Türkiye'nin risk primi ve faiz oranları daha düşük olabilirdi, sorun düşük tasarruf" dedi ve hane halkını tasarruflarını artırmaya çağırdı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/simsek-enflasyon-tek-hane-olursa-faiz-duser_143868.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!