Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Harbiye Açık Hava Tiyatrosu Yıkılacak

Kültür sanat etkinliklerinin önemli merkezlerinden Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nun yıkılıp yeniden inşa edileceği açıklandı.

yapı.com.tr
Harbiye Açık Hava Tiyatrosu Yıkılacak

Hürriyet yazarı Cengiz Semercioğlu yazısında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Şen’in 4 bin 500 kişilik tiyatronun yıkılarak, yerine 7 bin kişilik yeni bir açıkhava tiyatrosunun inşa edileceğini söylediğini iletti. Şen, tiyatronun yıkılma tarihininse bu yaz sonu olduğunu söyledi.

Semercioğlu, yazısında Şen’in kendisine verdiği bilgileri şöyle anlattı: “Habire yazıp duruyorum ya Açıkhava’da bu yıl son konserler yapılacak, sonra üstü kapanacak diye. Önceki akşam işin aslını öğrendim ve çok şaşırdım. Yenileme falan değil, ‘üstü kapanacak’ denilen şey tam anlamıyla bir yıkım çalışması olacakmış. Şu an 4 bin 500 kişilik olan Açıkhava tamamen yıkılıp yerine 7 bin kişilik yeni bir salon yapılacakmış. Bu bilgiyi önceki akşam Çırağan’da sohbet yemeği yediğimiz İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen’den öğrendim. İnanamadığım için defalarca sordum, ‘Tamamen yıkılacak mı’ diye. ‘Evet’ dedi Şen. Yıkılıp yerine modern bir Açıkhava Tiyatrosu yapılacakmış.”

Semercioğlu’nun Şen’den edindiği bilgiye göre, yenileme çalışması kapsamında açıkhava tiyatrosunun alanı geçen ay yıkılan Cahide’ye doğru genişleyecek, sahnesi sağa doğru kaydırılıp büyütülecek. Böylece seyirci kapasitesi de 7 bine çıkarılacak, açılır kapanır bir tavanın da eklenmesiyle tiyatronun yaz-kış hizmet vermesi sağlanacak. Ancak Semercioğlu, projeyi görmek istemesine rağmen, İBB Kültür Daire Başkanı’nın “Proje hazır, nasıl bir salon olacağı da belli ancak şu anda fotoğrafları paylaşmam doğru olmaz” dediğini vurguladı.

Semercioğlu, 70 yıllık bir mekan olan Harbiye’nin Türkiye’nin kültür sanat hayatının neredeyse tamamına yakınına tanıklık etmiş bir yapı olduğunu vurgulayarak, “Yıkmak yerine olduğu gibi kalsa, korunsa. İlla üstünü kapatmak gerekiyorsa bu haliyle kapatılsa. Açıkhava’yı neden yıkıyoruz. Abdurrahman Şen’le yemeğimizde ben bu sorunun yanıtını öğrenemedim. Belki kamuoyunun merakını giderecek bir yetkili çıkar.” şeklinde yazdı.

Güncel bilgi için tıklayınız.

http://www.yapi.com.tr/haberler/harbiye-acik-hava-tiyatrosu-yikilacak_144805.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!