Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Turizm Sektörü 2,8 Milyar...

''Hayata Geçirilecek Yeni Projeler Sayesinde Doğu Karadeniz'de Turizm Sektörü Büyük İvme Kazanacaktır''

Doğu Karadeniz'de turizmden daha çok pay almak amacıyla hazırlanan projelere toplam 22 milyon 504 bin lira bütçe ayrıldı. Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, DOKA'nın bölgedeki illerin kalkınması amacıyla bir yıl önce kurulduğunu söyledi.

yapi.com.tr / AA
''Hayata Geçirilecek Yeni Projeler Sayesinde Doğu Karadeniz'de Turizm Sektörü Büyük İvme Kazanacaktır''

Doğu Karadeniz'de turizmden daha çok pay almak amacıyla hazırlanan projelere toplam 22 milyon 504 bin lira bütçe ayrıldı. Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, DOKA'nın bölgedeki illerin kalkınması amacıyla bir yıl önce kurulduğunu söyledi.

Bölge illerinin kalkınması doğrultusunda kendilerine çeşitli hedefler seçtiklerini belirten Kaldırım, ''Bölgemizin her alanda kalkınması amacıyla ciddi projeler geliştirmeye çalışıyoruz. Turizm de önemli ve bölgenin kalkınmasında öncü olabilecek sektörlerden biri. Turizm alanında ciddi çalışmalarımız var ve turizmi bölgede öncü bir sektör olarak görüyoruz'' dedi.

Kaldırım, turizm sektörü ilişkin, Doğu Karadeniz bölgesinde ilk defa uygulanacak, bölgeye yenilik katacak ve altyapısını güçlendirecek projelere önem verdiklerini ifade ederek, ''Bölgede turizmde yeni bir açılım gerektiğini düşünüyoruz. Bölgede turizm yıllardır yapılıyor ama buna farklı, yenilikçi bir bakış açısı getirmek ve farklı değerlendirmek gerekiyor'' diye konuştu.

DOKA'nın bu hedefler ve bakış açısı doğrultusunda ilk proje desteğini turizm alanında yaptığını vurgulayan Kaldırım, şöyle devam etti:

''Bu doğrultuda Aralık 2010'da teklif çağrısına çıkarak proje topladık. Toplanan projelerin değerlendirme süreci sona erdi. Turizm alanında bize Trabzon, Artvin, Gümüşhane, Rize, Giresun ve Ordu'dan toplam 251 başvuru yapıldı. Hemen hemen her kesimden yani özel sektör, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarından bize gelen projeler arasında çok güzel, kaliteli çalışmalar var. Strateji ve hedeflerimize, vizyonumuza uygun projeleri belirledik.''

''86 proje destek almaya hak kazandı''

Kaldırım, 2008 yılında Resmi Gazete'de yayımlanan Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği ve Kalkınma Ajansları Destek Yönetim Kılavuzu hükümlerine uygun bir şekilde, ajans uzmanları tarafından projelerin ön incelemelerinin, bağımsız değerlendiriciler tarafından teknik ve mali değerlendirmelerin, Değerlendirme Komitesi tarafından ise nihai kontrollerin yapıldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

''Ayrıca Genel Sekreterliğimiz tarafından belirlenmiş projelere risk düzeylerini ölçmek amacıyla ön izleme ziyaretleri gerçekleştirdik. Gerekli görülen projelerin bütçeleri DOKA tarafından sağlanan kaynağın en etkin şekilde kullanılması hedefiyle program kısıtları ve piyasa araştırmalarına göre detaylı bir şekilde incelenerek, revizyona tabi tutuldu. Değerlendirme sürecinde elde edilen bilgi ve notlar, tarafımızdan yönetim kuruluna sunuldu. Bu bilgiler ışığında bu ay içinde gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında desteklenecek projeler onaylandı.''

DOKA'ya teklif çağrısı sürecinde yapılan toplam 251 proje başvurusundan 86'sının destek almaya hak kazandığını belirten Kaldırım, ''Desteklenecek projeler için DOKA'nın ayırdığı toplam kaynak 13 milyon 900 bin 988 lira. Ajans desteğinin yanı sıra proje sahiplerinin 8 milyon 603 bin 421 liralık eş finansman katkısı ile birlikte bölgede gerçekleştirilecek projelerin toplam bütçesi 22 milyon 504 bin 409 lira olacak. Hayata geçirilecek yeni projeler sayesinde Doğu Karadeniz'de turizm sektörü büyük ivme kazanacaktır'' dedi.

Kaldırım, kabul edilen projelerden 12'sinin Artvin, 15'inin Giresun, 12'sinin Gümüşhane, 15'inin Ordu, 11'inin Rize, 17'sinin Trabzon'dan geldiğini, 4'ünün ise 6 ilin ortak projesi olduğunu vurgulayarak, 2010 Yılı Mali Destek Programlarına gösterilen ilgiden dolayı bölge illerine teşekkür etti.

ETİKETLER: kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/hayata-gecirilecek-yeni-projeler-sayesinde-dogu-karadenizde-turizm-sektoru-buyuk-ivme-kazanacaktir-_88057.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!