Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Hazine'den Devlet Garantisi Açıklaması!

Hazine Müsteşarlığı'ndan yapılan duyuruda dev projelere devlet garantisi sağlayan düzenlemeyle ilgili açıklamalara yer verildi.

yapi.com.tr
Hazine'den Devlet Garantisi Açıklaması!

Hazine, dev projelere devlet garantisi sağlayan düzenlemeyle ilgili bir açıklama yaptı. Hazine Müsteşarlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, "Söz konusu Yönetmelik ile yeni bir model ihdas edilmemiştir. Yönetmelikle, Hazine Müsteşarlığı tarafından gerçekleştirilecek borç üstlenimlerinde mali disiplini ve şeffaflığı arttırmak amacıyla ayrıntılı usul ve esaslar belirlenmiştir" denildi.

"Borç üstlenim mekanizması ile hem proje şirketi hem de kreditör açısından projelerin devamlılığı ve başarılı bir şekilde tamamlanması için gereken risk paylaşımı sağlanmış olmaktadır" ifadelerine yer verilen açıklamada, "Borç üstlenim taahhüdü sadece yurtdışından sağlanan finansmana tamamen veya kısmen verilebilmektedir" denildi. Hazine, yaptığı açıklamada, "İhaleye teklif veren bütün şirketler, projede borç üstlenim taahhüdü verilip verilmeyeceğini ihale aşamasında bilmektedir. Dolayısıyla ihale aşamasında öngörülmemiş ve haksız rekabet yaratacak şekilde ihale koşullarını değiştirecek bir borç üstlenim taahhüdü verilmesi mümkün değildir" ifadelerini kullandı.  Buna ek olarak, "Kamu iktisadi teşebbüsleri ve mahalli idarelerin YİD modeli ile gerçekleştirecekleri projeleri için Hazine Müsteşarlığınca borç üstlenim taahhüdü verilmesi mümkün değildir" açıklaması yapıldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hazineden-devlet-garantisi-aciklamasi_119789.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!