Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Hedef 1000 dava!

Aliağa’da bulunan İZDEMİR Termik Santrali için 2010 yılında verilen ÇED olumlu belgesi, geçtiğimiz Aralık ayında iptal edilmişti. Kararın ardından İZDEMİR tarafından yeni ÇED süreci jet hızıyla onaylanırken yurttaşlar kararın iptal edilmesi için yeniden mahkemeye gidiyor.

yapi.com.tr
Hedef 1000 dava!

Aliağa’da çevrecilerin ve yurttaşların hava kirliliği sebebiyle kapanması için yıllardır mücadele ettiği İZDEMİR Termik Santrali için yeniden mahkeme yolu gözüktü. Yurttaşlar, yeni hazırlanan ÇED Raporu’nun iptal edilmesi için dava hazırlıklarına başladı. Hazırlıklar doğrultusunda belediyeler, çevre örgütleri ve vatandaşlar tarafından 1000 ayrı dava açılması planlanıyor.

Ne olmuştu?

Ege'de Son Söz'den Ender Aldanmaz'ın haberine göre, Aliağa’da bulunan İzmir Demir Çelik A.Ş. (İZDEMİR) firmasına verilen ÇED Raporu, geçtiğimiz Ocak ayında İzmir 2. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmişti. Verilen iptal kararının ardından hazırlanan şirket, ÇED Raporu yeniden revize etmesinin hemen ardından yeni bir ÇED süreci başlatılmıştı. Yeni ÇED dosyasında önceki ÇED'in mahkemece iptal kararına dayanak yapılan sakıncaların giderildiği öne sürülürken hazırlanan rapor son sürat İnceleme ve Değerlendirme Kurulu’na (İDK) getirilmiş ve kurul, 1 gün içinde nihai kararını verilmişti.

Kıyı Ege Belediyeler Birliği de müdahil oldu

Kararın ardından vatandaşların Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne ve BİMER’e yaptıkları itirazlar reddedilirken yurttaşlar, bu kez mahkeme süreci için harekete geçti. Mahkeme açma sürecini bir kampanyaya dönüştüren çevreciler, İzmir’in birçok ilçesinden vekaletler toplamaya başladı. Ayrı ayrı açılacak olan davalarda hedef 1000 olarak belirlenirken 75 belediyenin üyesi olduğu Kıyı Ege Belediyeler Birliği’nin yanı sıra Ege Çevre ve Kültür Platformu ve Ekoloji Kolektifi gibi çevreci grupların da şimdiden davacı olduğu öğrenildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hedef-1000-dava_158095.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!