Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Her İş Günü 1,5 Milyon Dolar Yatırım Yapacak!

Borusan Holding, 2013'te 400 milyon dolar yatırım hedefliyor. Borusan Holding Üst Yöneticisi (CEO) Agah Uğur, ''Bu hedefi tutturursak Borusan olarak bu yıl her iş günü 1,5 milyon dolar yatırım yapmış olacağız" dedi.

yapi.com.tr
Her İş Günü 1,5 Milyon Dolar Yatırım Yapacak!

Borusan Holding Üst Yöneticisi (CEO) Agah Uğur, 2012'de 352 milyon dolar yatırım yaptıklarını, bu yıl ise 400 milyon dolarlık yatırım hedeflediklerini kaydetti. Dünya Gazetesi'nin haberine göre Borusan Holding'in 2012 yılı performansı ve 2013 yılı hedeflerinin paylaşıldığı ''Yıllık Kamuoyu Bilgilendirme Toplantısı'', Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık ve Borusan Holding CEO'su Agah Uğur'un katılımıyla gerçekleştirildi. Kocabıyık, Türkiye'nin 2012 yılında Merkez Bankası ve Hükümetin öngördüğü şekilde soğuyarak kontrollü bir iniş senaryosu gerçekleştirdiğini, son yıllarda yaşanan güçlü büyüme ivmesi biraz kaybedilmiş olsa da ülkenin bu koşullar altında mutlu olunması gereken bir performans sergilediğini ifade etti.

Balnak'ın Borusan Lojistik bünyesine katılmasıyla hem sektörde lider konuma geçtiklerini hem de uluslararası etkinliklerini artırdıklarını dile getiren Kocabıyık, ''Borusan Mannesmann'ın ABD'de yatırım yapan ilk çelik şirketi olması da iki önemli özellik taşıyor. Hem kaya gazı sondajına yönelik çok yenilikçi bir ürün için yatırım yapıyoruz. Hem de çelikte küresel pazardaki rekabetçi konumumuzu güçlendirmiş olduk. Sonuçta 2012 yılı, yaptığımız satın almalar ve büyüme yatırımları ile 2015 stratejik plan hedeflerimize ulaşmak için önemli bir sene oldu'' diye konuştu.Kocabıyık, Borusan Grubu olarak, son 5 yılda 1,2 milyar doların üzerinde yatırım gerçekleştirdiklerinin bilgisini vererek, 2012 yılında yaptıkları yatırım tutarının 352 milyon dolar olduğunu, toplam istihdam sayısının ise 7 bini kişiyi astığını söyledi.

Yenilenebilir enerjiye 410 milyon dolar yatırım

Borusan Holding CEO'su Agah Uğur ise Türkiye'nin bu sene yüzde 4 büyüyeceğini düşündüklerini ve bütçelerimizi bu şekilde yaptıklarını ifade etti. Geçen yıl yüzde 30 olan ciroları içindeki yurtdışı payının 5-6 yıl sonra yüzde 50'nin altında olmayacağını dile getiren Uğur, yurtdışı ağırlıklı işlerinde lokal oyuncu olma yönünde bir anlayış ve planları olduğunu söyledi.Geçen yıl Gemlik'te petrol ve gaz hat borusuna yönelik yeni tesis için 110 milyon dolar harcadıklarını ve tam kapasite ile çalıştığı zaman 200 milyon doların üzerinde katma değer yaratan bir tesis kurduklarını belirten Uğur, bu tesisteki teknolojinin Avrupa ve Hindistan'a kadarki bölgede 2 tesiste daha bulunduğunu, gelecek sene NABUCCO ve TANAP projeleri düşünüldüğünde bu tesisin zamanlamasının ve önündeki fırsatların ne anlama geleceğinin görüleceğini kaydetti. Amerika'ya petrol ve gaz sondaj borusu ihracatında 3 yılda 310 milyon dolara ulaştıklarını kaydeden Uğur, şöyle konuştu: ''Amerika'da kaya gazına yönelik yatırım yaptık. CAT satış sonrası hizmetlerde sıçrama yaşadık. Grubun distrübütörlük işlerinde 320 milyon dolar satış sonrası hizmeti var. Bunu 2015 yılında 500 milyon dolara çıkarmaya çalışıyoruz. CAT distribütörlüğü altındaki güç sistemlerinde anahtar teslimi mühendislik çözümleri sunuyoruz. Hem otomotivde hem de iş makinelerinde 3 yıl içince 90 milyon dolarlık bir filo oluşturduk. Lojistikte liman yatırımımızda Borusan Gemlik Limanı'nın 3. fazını tamamladık. Balnak ile uluslararası taşımacılıkta büyük bir adım attık. Yenilenebilir enerjiye 410 milyon dolar yatırım yaptık ve bu rakam 10 yılda 2 bin megavat hedefine çıktığımız zaman 2 milyar doları geçecek.''

2013'te ciro hedefi 4,3 milyar dolar

Grup olarak içinde oldukları ana iş kollarından iş makineleri, otomotiv, yassı çelik ve çelik boruda büyümenin bu yıl Türkiye pazar büyümesi olan 4'ün altında olmasını beklediklerini belirten Uğur, 2013 yılında dünya konjonktüründeki problemlerden dolayı çelik fiyatlarında yaşanacak yüzde 8'lik küçülmeye rağmen kendilerinin yüzde 8'lik bir büyüme hedeflediklerini söyledi. 2012 yılında 4 milyar dolar olan cirolarını 2013 yılında 4,3 milyar dolara, 286 milyon dolar olan Faiz Amortisman ve Vergi Öncesi Kar'ını (FAVÖK) ise 366 milyon dolara çıkarmayı amaçladıklarını ifade eden Uğur, ''Geçen yıl 352 milyon dolar olan yatırım tutarı, bu yıl 400 milyon dolara çıkacak. Bu hedefi tutturursak Borusan olarak bu yıl her iş günü ortalama 1,5 milyon dolar yatırım yapmış olacağız'' dedi.

İş makinelerine el atacak

Bu yılki 2 satın alma planının çelik ve iş makineleri sektöründe olacağını belirten Uğur, 400 milyon dolarlık yatırım bütçesinin içine satın almaların dahil olmadığını, satın almaların gerçekleşmesi halinde toplam yatırımın 600 milyon dolara çıkma ihtimalinin bulunduğunu da ifade etti.Bu yıl yatırımlarda en büyük payı enerji projelerinin alacağına işaret eden Uğur, bu yılda, 2 milyon ton yassı çelik satışı, 720 bin ton çelik boru satışı, 20 bin lüks otomobil satışı, 2 bin 300 iş makinası satışı ve 180 megavatlık 4 Rüzgar Enerjisi Santrali yatırımın başlangıcını gerçekleştireceklerini söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/her-is-gunu-1-5-milyon-dolar-yatirim-yapacak-_106542.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!