Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Heyelan Bölgesine Katı Atık Tesisi

Trabzon Araklı’da yapımına başlanan Katı Atık Tesisi Projesi için Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen alanın heyelan bölgesi olduğu öğrenildi.

yapi.com.tr
Heyelan Bölgesine Katı Atık Tesisi

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre; Trabzon Araklı’da yapımına başlanan Katı Atık Tesisi Projesi için Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen alanın heyelan bölgesi olduğu öğrenildi. Tesis için uydu görüntülerinde evlerin karartılarak ÇED Raporu hazırlandığının ortaya çıkmasının ardından maden sahası olarak kullanılan bölgede 2005 ve 2006 yıllarında da üç defa büyük heyelan gerçekleştiği TMMOB Trabzon İl Koordinasyon Kurulu Raporu ile ortaya çıktı.

TMMOB ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) tarafından hazırlanan iki farklı raporda da bölge heyelan riski bulunduğu zeminin heyelan gerçekleşmesi için uygun olduğu ve çok sayıda çatlak meydana geldiği vurgulandı.

Raporda “Terkedilmiş açık ocak sahası içinde yer alan proje alanını aktifliğini koruyan büyük bir heyelan kütlesi içinde yer almaktadır. Kontrolsüz ve patlamalı çalışmalar nedeniyle sahanın stabilitesi bozulmuştur” ifadelerine yer verildi. Raporlarda heyelan riskinin yüksek olduğu can ve mal kaybının yaşanmaması için önlem alınması gerektiği ayrıca çevre sakinlerinin de bilgilendirilmesi gerektiği belirtildi.

TMMOB tarafından yapılan incelemede heyelan çatlaklarının ilerlediği ve 50 santimetreye kadar ilerleme olduğu belirlendi. Çatlaklar nedeniyle kaya kütlesinde de kayma olabileceği vurgulandı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/heyelan-bolgesine-kati-atik-tesisi_174574.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!