Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hidromek'ten Sincan OSB'de Yeni Üretim Üssü Yatırımı

Hidromek A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Bozkurt, mevcut 180 dönüm üzerine kurulu tesislerine ilave olarak Ankara Sincan Organize Sanayi Bölgesi'nde 1000 dönüm arazi satın aldıklarını ve bir üretim üssü kurmak için kolları sıvadıklarını bildirdi.

yapi.com.tr / AA
Hidromek'ten Sincan OSB'de Yeni Üretim Üssü Yatırımı

Hidromek'ten yapılan yazılı açıklamada, 2012 yılı Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (IMDER) verilerine bakıldığında, firmanın hem kazıcı yükleyici, hem de ekskavatör grubunda en fazla yurtiçi satışı gerçekleştiren şirket olduğu belirtildi. Kazıcı yükleyici grubunda yüzde 40 pazar payı elde eden ve toplam bin 624 adet satış gerçekleştiren Hidromek'in, Türkiye'de tüm zamanların iş makineleri pazarının satış rekorunu kırdığı ifade edildi. Paletli ekskavatörde yüzde 20, lastikli ekskavatörde yüzde 29'luk pazar payına sahip olan firmanın, geçen yıla oranla adetsel olarak yüzde 65 büyüme kaydettiği, 758 adetlik toplam ekskavatör satışıyla Türkiye'de bu alanda şimdiye kadarki en yüksek satışı yaptığı belirtildi.

Ürün gamı genişliyor

Geçen yıl satış rakamlarıyla ilgili olarak bir değerlendirme yapan Hidromek A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Bozkurt, ürün hatlarını kuvvetlendireceklerini, yatırımları artıracaklarını kaydetti. Bozkurt, önümüzdeki süreçte paletli ekskavatör grubunda 50 ton üzeri makinelerini devreye alarak ürün gamını genişleteceklerini ifade etti. Bunun dışında yeni ürün gruplarını da bünyelerine katacaklarının altını çizen Bozkurt, ''Öncelikle lastik tekerlekli belden kırma yükleyici kategorisiyle genişlemeye karar verdik, bunun için çalışmalarımız uzun süredir devam ediyordu'' ifadesini kullandı.
     
Bozkurt, 2012 yılı sonlarında İzmir'de yeni satış sonrası hizmetleri tesisiyle beraber servis sayısını 5'e çıkardıklarını belirterek, Türkiye'deki toplam servis istasyon sayılarını 60'a yükselttiklerini, ayrıca 2013 yılı içerisinde de İstanbul tesislerinin bunlara eklenmesi için çalışmalarını başlattıklarını bildirdi. Şu anda üçü Ankara'da, biri de İzmir'de olmak üzere 4 üretim tesislerinin olduğunu belirten Bozkurt, şunları kaydetti:

"Dev bir üretim üssü kurmak için kolları sıvadık"

''Yükselen talep karşısında mevcut 180 dönüm üzerine kurulu tesislerimize ilave olarak Ankara Sincan Organize Sanayi Bölgesi'nde 1000 dönüm arazi satın aldık ve dev bir üretim üssü kurmak için kolları sıvadık. Yerli sanayiye büyük önem veriyoruz, yerli tedarikçi sayımızı 350'ye yükselttik. Bu sayıyı arttırmak, daha fazla yerli üretime destek vererek istihdam ve iş gücü sağlamak da yine hedeflerimiz arasında. İnsan çok önemli hatta en önemli değerimiz. Amacımız ülkemizden kazandıklarımızı gerek istihdam, gerekse yatırım olarak hem insanımıza hem de iş dünyamıza geri kazandırmak. Bu amaçla Hidromek içi eğitime yaptığımız yatırımların yanısıra Ankara Sincan 1. Organize Sanayi Bölgesi içerisinde inşaatı başlayan ASO Anadolu Teknik Lisesi'ne de Hidromek olarak büyük destek veriyoruz''.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hidromekten-sincan-osbde-yeni-uretim-ussu-yatirimi_104227.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!