Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hızlı Trene 272 Trilyonluk Ödenek

İstanbul-Ankara arasındaki demiryolu hattının iyileştirilmesi amacıyla yapılacak Ankara-Eskişehir hattının inşası için 272 trilyon liralık ödenek a

NTV-MSNBC



b>İstanbul-Ankara arasındaki demiryolu hattının iyileştirilmesi amacıyla yapılacak Ankara-Eskişehir hattının inşası için 272 trilyon liralık ödenek ayrıldı. Hattın 34 ayda tamamlanması ardından ortalama seyahat süresi 3 saate inecek.

TCDD Genel Müdürlüğü’nün Ankara-İstanbul (Haydarpaşa) mevcut demiryolu rehabilitasyonu kapsamında yapımı planlanan Ankara-Eskişehir (İnönü) hattı birinci etabının yapımı için, bu yıl 272 trilyon liralık ödenek tahsis edildi. Geçtiğimiz aylar içerisinde ihalesi yapılarak fiili inşaat çalışmalarına başlanan sistemin yapımı Türk ve İspanyol firma gruplarınca gerçekleştirilecek.

TCDD Genel Müdürlüğü’nün uzun yıllardan bu yana yatırım programında bulundurduğu Ankara-İstanbul arasındaki mevcut demiryolu modernizasyonu 34 ayda tamamlanacak ve bu iki şehrin arasındaki seyahat süresi 3 saat 10 dakikaya düşürülecek.
Projenin 206 kilometrelik birinci kesimi Ankara-Eskişehir (İnönü) arasında gerçekleştirilecek. Bu hattın yapımı için gerekli olan 437 milyon euroluk kredi anlaşmaları da geçtiğimiz günlerde imzalanmıştı.
Türkiye’nin en önemli demiryolu güzergahı olan Ankara-İstanbul arasındaki seyahat süresini kısaltarak, hızlı, konforlu ve daha güvenli bir ulaşım imkanı sağlanacak. Hattın yeni düzenleme ile hizmete girmesinin ardından yolcu taşımacılığındaki kapasite artışınınyanı sıra yük taşımacılığı da bu güzergahta büyük ölçüde artmış olacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hizli-trene-272-trilyonluk-odenek_8472.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!