Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hollanda, Türkiye'nin 3. Büyük Yatırımcısı

Hollanda Prensi Willem-Alexander, Almanya'yı ve İngiltere'yi takiben Hollanda'nın Türkiye'nin 3. büyük yatırımcısı olduğunu belirterek, ''Geçen 10 yıl içerisinde toplam ticaretimiz 3. kat artarak yılda 7 milyar dolara ulaştı. Fakat özellikle yüksek teknoloji inovasyon alanlarında çok daha fazlasını yapabiliriz'' dedi.

yapi.com.tr / AA
Hollanda, Türkiye'nin 3. Büyük Yatırımcısı

Brainport Inovasyon ve Kariyer Semineri'nin açılış konuşmasını yapan Willem-Alexander, bilim, teknoloji ve inovasyonun konularının önemine değinerek, iki ülke arasında 17. Yüzyılın başında başlayan ilişkilerin ülke liderlerinin ve diplomatların ilişkisi ile sınırlı kalmadığını söyledi. İki ülke arasında tüccarların, kaşiflerin, bilim adamlarının ve sanatçıların her zaman kilit oyuncu olduğunu belirten Willem-Alexander, ''İnsanlar arasındaki bu malların ve ürünlerin değişimi, her iki tarafa da faydalı oldu. Yüzyıllar boyunca İstanbul, Doğu ve Batı arasında ekonomik ve bilimsel değişimin ekseni oldu. O zamanlar Hollandalılar gerçek inovasyon yapanlardı. Bugün de hala öyleler'' dedi.

Hollanda için geri dönüşümün ve bundan elde edilecek enerjinin son derece önemli olduğunu belirten Willem-Alexander, çöplere bakıldığında sadece çöpün görüldüğünü ama inovasyon yapanların çöpün içerisinde enerji, temiz su ve hammadde olduğunu gördüğünü dile getirdi. Enerji, temiz su ve ham maddelerin dünyanın yaşamaya devam etmesi için ihtiyaç duyduğu temel gereksinimler olduğunu aktaran Willem-Alexander, ''Atık su diye bir şey yoktur. Sadece boşa harcanan su vardır. Bunun gibi fikirler gezegenimiz ve insanlarımız için son derece önemli ve bu fikirler Hollanda'da yükseliyor'' ifadelerini kullandı.
    
''Hollanda Türk ürünleri için 10. büyük pazar niteliği taşıyor''
    
Türkiye'nin Hollanda için büyük bir ekonomik ortak olduğunun altını çizen Alexander, Hollanda'nın Türk ürünleri için 10. büyük pazar niteliği taşıdığını söyledi. Almanya'yı ve İngiltere'yi takiben Hollanda'nın Türkiye'nin 3. büyük yatırımcısı olduğuna dikkati çeken Willem-Alexander, sözlerine şöyle devam etti:
     
''Geçen 10 yıl içerisinde toplam ticaretimiz 3. kat artarak yılda 7 milyar dolara ulaştı. Fakat özellikle yüksek teknoloji inovasyon alanlarında çok daha fazlasını yapabiliriz. Büyük şirketler birbirleri arasında ve dünyanın dört bir yanından bilimsel kuruluşlarla ortaklıklara ihtiyaç duyuyor. Bu şirketlerin araştırma alanında ortak yatırımlara ihtiyacı var. Yine bu büyük şirketler, birinci sınıf istihdam sağlayabilmek için üniversitelerle iyi bağlantılar kurma ihtiyacında. Bu Türkiye ve Hollanda'daki şirketler için de böyle. Biz bu yarışta birlikteyiz. Yüksek teknoloji ve inovasyon alanında güçlerimizi birleştirmeliyiz. Bu yıl Türkiye ve Hollanda arasında diplomatik bağlarımızın 400. yılını kutluyoruz. İnanıyorum ki, yüksek teknoloji ve inovasyon alanındaki önümüzdeki 400 yıllık mükemmel ilişkilerimizinde temelini oluşturacak.''

Hollanda Prensi Willem-Alexander, Brainport konseptinin Hollandalı ve Türk üniversite mezunlarına büyük imkan sağlayacağını vurgulayarak, ''Öğrenci değişim programlarını hayal edin. Bir ülkeden diğerine yüksek beceriye sahip profesyonellerin seyahat ettiğini düşünün. Hollandalı ve Türk şirketlerin inovatif iş anlaşmaları yaptığını düşünün. Bu hayal ettiklerimizin hepsini bugünden başlayarak gerçeğe dönüştüreceğimize inanıyorum'' şeklinde konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hollanda-turkiyenin-3-buyuk-yatirimcisi_102853.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!