Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İBB Meclisi’nde İptal Edilen Yol Villanın Oldu

Beşiktaş Balmumcu’da bir villanın bitişiğindeki yola ilişkin plan değişikliği İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Parti ve CHP’li üyeleri karşı karşıya getirdi.

yapi.com.tr
İBB Meclisi’nde İptal Edilen Yol Villanın Oldu

Hürriyet'ten Fatma Aksu'nun haberine göre, mevcut planda, 0.50 emsal ve 6.5 metre yükseklikte yapılanma şartlı Konut Alanı’nda kalan villanın bahçesinin, bitişiğindeki yol ile tapuda birleştirilmesine ilişkin hazırlanan plan değişikliği talebi İBB Meclisi’nde büyük tartışmaların ardından kabul edildi. Villanın, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’a ait olduğu öne sürülürken Hazinedar, “Konunun benimle uzaktan yakından ilgisi yok. Kaldı ki, hukuka uygunsa ne önemi var. Düşmanıma dahi ait olabilir” dedi.

‘Meclis’in işi bahçe büyütmek mi’

Villa ile ilgili karar Beşiktaş Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle onaylanıp İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne iletildi. Ulaşım Planlama Müdürlüğü, 5 metre genişliğindeki yolun iptal edilip “Konut Alanı”na alınmasına ilişkin plan değişikliğinin bölgesel ulaşım sistemi açısından olumsuzluk yaratmayacağını bildirdi. Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü de, ilgili alanlar için getirilen kat sınırlamasının sınırının aşılmaması koşuluyla, şartlı olur verdi.

Plan değişikliği teklifi sırasında yaşanan tartışmalar sırasında CHP’li İBB Meclis Üyesi Aydın Düzgün, “İBB Meclisi gurur verici işlere imza atıyor. Balmumcu’da bir villanın bahçesini biraz büyütmek bu meclisin işi olmamalı” sözleriyle dile getirdi.

Komisyon: yol olmadığını yerinde gördük

İmar Komisyonu Başkanı Hadi Diler, iki villa arasındaki yaya yoluyla ilgili, “İmar planı çizilirken birtakım teknik hatalar olabilir. Planı gerçek hayata yansıttığınızda açılmayacak yolları yerinde görebilirsiniz. Ulaşım Planlama, yolun açılmasını tavsiye ediyor ama yolun açılamayacağı fiziki olarak yerinde görülmüştür” dedi.

Verilen aranın ardından, Komisyon Başkanı Hadi Diler’in, CHP’lilerin talebi doğrultusunda “Mevcut inşaat alanını geçmemek kaydıyla, inşaat yapılacaktır notu ilavesiyle oylanması” sözleri, Meclis salonunda alkışlarla karşılandı. Yapılan ilavenin ardından oylanan rapor, CHP’lilerin muhalefet şerhini çekmesi üzerine oy birliğiyle kabul edildi.

Hazinedar: “düşmanımın dahi olsa…

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ise Hürriyet’e yaptığı açıklamada, söz konusu villanın kendisine ait olduğu iddiasını kesin bir dille yalanlayıp, başkası üzerine de hiçbir mülkü bulunmadığını ifade etti. “Böyle düşünsem, evlerimi üzerime yapmazdım. Bu yüzden kaç soruşturma getirdim” diyen Hazinedar, “Konunun benimle uzaktan yakından ilgisi yok. Kaldı ki, hukuka uygunsa ne önemi var. Düşmanıma dahi ait olabilir. Yapılan işin doğru olması, meşruiyeti ortadan kaldırır mı?” dedi.

Otopark olarak kullanılıyor

Bestekar Şevki Bey Sokak’ta 56 ve 58 kapı numaralı villalar arasında kalan yol otopark olarak kullanılıyor. Patika yolun alt çıkışı ise duvarla kapatılmış durumda. Yürüyüş yolunu otopark olarak kullanan villanın sahibi Can Balcı “Bu alan yürüyüş yolu olarak geçiyor. Ancak ne bir merdiven ne de bir düzenleme yapıldı. Biz de araçlarımızı buraya park ediyoruz. Evimizin tamamı bize aittir. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın evimizle bir ilişkisi yoktur. Biz bu alana sadece araçlarımızı park ediyoruz” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ibb-meclisinde-iptal-edilen-yol-villanin-oldu_151481.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!