Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İBB Sultanahmet'in Betonlaştığı Konusunda Hemfikir Değil

İBB, basında yer alan "Sultanahmet betonlaşıyor" haberleri hakkında yazılı bir açıklama yaparak, söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığını savundu. "Sultanahmet Meydanı Zemin Kaplaması ve Peyzaj Rehabilitasyon Projesi çalışmaları kapsamında kesinlikle betonlaşma sözkonusu değildir. Halen mevcut ve asfalt olan yerler 'tamburlanmış Osmanlı

yapi.com.tr
İBB Sultanahmet'in Betonlaştığı Konusunda Hemfikir Değil

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), basında yer alan "Sultanahmet betonlaşıyor" haberleri hakkında yazılı bir açıklama yaparak, söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığını savundu. "Sultanahmet Meydanı Zemin Kaplaması ve Peyzaj Rehabilitasyon Projesi çalışmaları kapsamında kesinlikle betonlaşma sözkonusu değildir. Halen mevcut ve asfalt olan yerler 'tamburlanmış Osmanlı graniti' ile kaplanmaktadır" denilen açıklamada; ayrıca "Sultanahmet Meydanı tek yeşil alanını da kaybetti" iddiasının da asılsız olduğu, Sultanahmet Havuzlu Park’ta halen 5 bin 500 metrekare yeşil alan bulunduğu, onaylı Kurul Projesinde de bu rakamın 5 bin 500 metrekare olarak korunduğu söyleniyor.

İBB'nin açıklaması şöyle:

"Havuz etrafında herhangi bir ağaç kesimine gidilmemiştir. Mevcut ağaçların olduğu kısımlar, yaya geçişlerine denk gelse bile yaya geçişleri ağaçların kalabileceği şekilde düzenlenmiştir. Tarihi (anıt ağaç) niteliği arzetmeyen ve tarihi silueti kapatan çalı ve  ağaçlar  Fatih Belediye  Başkanlığınca deplase edilerek  Fatih bölge parklarına dikilmiştir.
 'Sultanahmet Meydanı Zemin Kaplaması ve Peyzaj Rehabilitasyon Projesi' ve ‘Topkapı Saray Önü ve Çevresi Düzenleme İnşaatı’ adıyla, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi-Yapı İşleri Müdürlüğü’nce yapımı iki etap halinde gerçekleştirilen çalışmanın tümü ve yine bu kapsamda ele alınan Sultanahmet Meydanı’nda bulunan havuzlu park etrafının düzenleme çalışmaları; 10.02.2010 tarih ve 3582 sayılı İstanbul IV Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Kararı ile; rekreasyon çalışmaları da, aynı tarihli Kurul Kararının eki olan onaylı 'Sultanahmet Meydanı Zemin kaplaması Rehabilitasyon Projesi'ne uygun olarak devam etmektedir.

Havuz etrafındaki yollar, projesine birebir uygun şekilde imal edilmektedir. 1. etap olan Sultanahmet Meydanı zemin kaplama rehabilitasyonunda, mevcut asfalt ve döşeme kaplamaları kaldırılarak bölgenin tarihi yapısına uygun olarak 'Tamburlanmış Osmanlı Graniti' kullanılmaktadır. Bu uygulama 40 bin metrekarelik alanın sert zemin kaplamasının yeniden yapılması ve 20 bin metrekare peyzaj rehabilitasyon düzenlemesini kapsamaktadır.  40 bin metrekarelik alanın tamamı 10 cm kalınlığında granit taşlarla kaplanarak döşemelerde kırılmalar, oynama ve bozulmalar minimuma indirilmiş olacaktır. Bin 987 metre yağmursuyu ve atıksu hattı da bu iş kapsamında yeniden yapılmıştır. Düzenleme alanına yeni Kent Mobilyaları konulacaktır.                                                               

Ayrıca; Sultanahmet Hipodromu üzerinde bulunan Örme Sütun'un da, Koruma Kurulu onaylı projesine göre restorasyonu yapılacaktır.

1. Etap iş kapsamında: Ayasofya Meydanı, At Meydanı kuzey-güney yolları ve Marmara Üniversitesi Rektörlük binası önündeki tüm sert zeminler ve aydınlatma işleri, Anıtlar Kurulu onaylı projeye göre yeniden yapılmıştır. İşin maliyeti, 9.355.750 TL + KDV’dir.

2. Etap ‘Topkapı Saray Önü ve Çevresi Düzenleme İnşaatı’na ise Kasım 2011 itibariyle başlanmış olup, Sultanahmet cami ile Ayasofya arasındaki havuzlu parkın ve Sultanahmet Camisinin girişindeki yeşil alan, sert zemin ve aydınlatmanın yeniden düzenlenmesi, Topkapı Sarayı önü ve Topkapı Sarayına giden bağlantı yollarının (Kabasakal Caddesi, Bab-ı Hümayûn Caddesi, İsakpaşa Caddesi, Dalbastı Sokak) Yağmursuyu, Atık su, Aydınlatma ve sert zeminlerinin yeniden düzenlenmesi işlerini kapsamaktadır. İş kapsamında; 4 bin 400 metre yağmursuyu ve atıksu hattı yeniden yapılacak, 5.000 metrekare yeşil alan düzenlenecek, 28 bin 100 metrekare alanda da tamburlanmış Osmanlı graniti ile döşeme kaplaması yapılacaktır. İşin maliyeti, 10.149.794  TL + KDV olarak öngörülmektedir".

ETİKETLER: kurum proje kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/ibb-sultanahmetin-betonlastigi-konusunda-hemfikir-degil_90084.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!