Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İBB'den Süleymaniye Açıklaması

Süleymaniye Camii önünde yükselen ve silüeti bozduğu gerekçesiyle eleştirilen bina ile ilgili İBB harekete geçti. İBB’den alınan bilgiye göre Fatih Belediyesi bugün içerisinde harekete geçmezse bina mühürlenecek.

yapi.com.tr
İBB'den Süleymaniye Açıklaması

Süleymaniye Camii önünde silüeti bozan ve İlim Yayma Vakfı tarafından yurt olarak inşa edilen yapı için İBB harekete geçti. Geçen hafta İBB, İstanbul 4 No’lu Koruma Bölge Kurulu’na başvuruda bulunmuş, bu yapının yürürlükteki imar planına aykırı olduğunu belirtmişti.

Gerçek Gündem'den Fırat Fıstık'ın haberine göre, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, İBB olarak AKP'li Fatih Belediyesi’ne süre verdiklerini söyledi ve sürenin dolmasıyla birlikte bir şey yapılmazsa binanın İBB tarafından mühürleneceğini dile getirdi.

“Projenin yeniden yapılması lazım”
İnşaattaki usulsüzlüklerden bahseden Polat, “Birincisi, zemin aldığı avam proje İBB tarafından onaylı değil. Alana yapılacak proje ayrıca bir avam projeden mahrum. Yeniden yapılması lazım. Sahanın imar planına da uygun değil. Revize edilmesi lazım. Üçüncüsü silüete etki eden yerde, yüksekliklerle ilgili 6 metreye yakın ek yükselme var. Bunun tamamının ortadan kaldırılması lazım.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ibbden-suleymaniye-aciklamasi_189189.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!