Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı

İBB'nin Trafiği Çözecek Projesine 16 Ay Sonra Olumsuz Yanıt

İBB Ulaşım Daire Başkanlığı’nın, TEM Otoyolu Mahmutbey Gişeler mevkiindeki trafik sorunun çözülmesi için hazırladığı projeye Karayolları Genel Müdürlüğü 16 ay sonra olumsuz yanıt verdi.

yapi.com.tr
İBB'nin Trafiği Çözecek Projesine 16 Ay Sonra Olumsuz Yanıt (Fotoğraf: AA)

İBB'nin TEM Otoyolu Mahmutbey Gişeler mevkiindeki trafik yoğunluğunu azaltacak projesine ait bildirdiği yazıya 16 ay sonra dönüş yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı Karayolları Genel Müdürlüğü, olumsuz yanıt verdi. 

BirGün’de yer alan habere göre; İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Daire Başkanlığı, sorumluluk alanında olmamasına rağmen Mahmutbey gişeler bölgesindeki trafik yükünü azaltmak için 31 Ağustos 2021 tarihinde hazırladığı proje detaylarını Karayolları Genel Müdürlüğü’ne (KGM) resmî yazıyla bildirdi. Onay için görüşü sorulan KGM'den yanıt gelmeyince İBB Ulaşım Daire Başkanlığı, bu kez de 11 Ekim 2022 tarihinde hatırlatma yazısı gönderdi.

İlk başvurudan 16 ay sonra İBB’ye yanıt veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, “proje müdürlüğümüzde yürütülmektedir” dedi. KGM 1. Bölge Müdürlüğü tarafından Bölge Müdür Yardımcısı Arif Yıldız imzasıyla İBB’ye gönderilen yazıda, “İBB tarafından hatırlatılarak bölge müdürlüğümüze gönderilmiş olan Başakşehir İlçesi Mahmutbey Gişeler Mevkii TEM Katılım Yolu Ön Projesi’nin onaylanması talep edilmektedir. Bölge müdürlüğümüzün yol ağında yer alan TEM otoyolu Mahmutbey Batı kavşağı ile Mahmutbey Gişeler arası kesimde, trafik yoğunluğundan kaynaklı sıkıntıların çözülmesi amacıyla proje alternatiflerine yönelik çalışmalar, bölge müdürlüğümüzde yürütülmektedir” denildi.

Aradan geçen sürede KGM tarafından bölgede herhangi bir çalışma yapılmazken, İBB Adayı Murat Kurum, seçilmesi halinde Mahmutbey’deki trafik sorununu çözeceklerini vaad etti. 

"Engellenmeseydi İBB projesi hayata geçmiş olacaktı"
İBB'den yapılan açıklamada ise, "İBB’nin hazırladığı proje onaylanmış olsaydı bugün hayata geçmiş olacak proje ile Tem Otoyolu Mahmutbey Batı Kavşağı'ndan gişeler yönüne katılım ile TEM İkitelli çıkışı bölümünde yaşanan trafik sıkışıklığını önlemek için TEM otoyoluna katılım mesafesi uzatılacaktı. Katılım yol genişliği 17 metreye yol uzunluğu da 892.9 metreye çıkarılacak, istinat duvarı ve altgeçit genişletmesi ile bölgede ciddi bir rahatlama sağlanacaktı" ifadelerine yer verildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ibbnin-trafigi-cozecek-projesine-16-ay-sonra-olumsuz-yanit_201209.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!