Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İğneada Konusunda Kafalar Karışık

Bakan Alaboyun’un üçüncü nükleer santralın İğneada’ya kurulacağı açıklamalarının aksine, eski Bakan Yıldız, nükleer santral kurmayacaklarını söylemişti. HDP’li Kaplan ise “Uluslararası kriz çıkar” dedi.

yapı.com.tr
İğneada Konusunda Kafalar Karışık

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun’un üçüncü nükleer santralın Kırklareli’ne bağlı İğneada’ya kurulacağını söylemesinin ardından eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın açıklamaları gündeme geldi. Birgün Gazetesi'nden Hüseyin Şimşek'in haberine göre, Yıldız, bütçe görüşmelerinde eski CHP Kırklareli Milletvekili Turgay Dibek’in sorusuna verdiği yanıtta, İğneada’ya nükleer santralın kurulmayacağı söylemişti.

Alaboyun bu açıklamasıyla, 2015 yılı bütçe görüşmelerinde İğneada’da nükleer santral kurulmasına dair herhangi bir işaret olmadığını belirten eski bakan Yıldız’ı bir yıl geçmeden yalanlamış oldu.


Yıldız, bütçe görüşmelerinde CHP’li eski vekil Dibek’in sorusunu yanıtlarken, “Üçüncü santralle alakalı tespit edilmiş ve netleştirilmiş bir yer bulunmamakla beraber üçüncü santralın kurulmasıyla alakalı da bir hedefimiz şu anda bulunmamaktadır. İğneada’yla alakalı da herhangi bir karar verilmiş durumda değildir ve herhangi bir işaret de söz konusu değildir” ifadelerini kullanmıştı.

"Uluslararası kriz çıkar"

AKP’li eski ve yeni bakanların birbiri ile çelişen açıklamalarını BirGün’e değerlendiren HDP eski Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, iki bakandan birinin yalan söylediğini, İğneada’ya kurulacak bir nükleer santralın ulusal ve uluslararası anlamda bir krize sebebiyet vereceğini söyledi.

O dönemde nükleer santrallar konusunda incelemelerinin bulunduğunu dile getiren Kaplan, İğneada’nın AB üyesi Bulgaristan’a 15 kilometre uzaklıkta ve Milli Park olduğunu hatırlatarak, “AKP’nin 2023 turizm stratejisinde Kültür ve Turizm Bakanlığı İğneada’yı ekokent olarak ilan etmişti. 10 ekokentten ilki İğneada Kıyı Köy’dü. Enerji için her şeyi yapabileceklerini görüyoruz. Gözlerini karartmışlar. Bu hem ulusal hem de uluslararası problemdir. Bu çalışma Bulgaristan’ı rahatsız ediyor. Yunanistan, Varna, Romanya da rahatsız olan ülkeler arasında” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/igneada-konusunda-kafalar-karisik_136544.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!