Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İhalesi 5 Ayda Tamamlandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 5 ay önce yeni hizmet binasının tamamlanması için açtığı ihale, birbirini izleyen itirazlar nedeniyle bir türlü sonuçlandırılamadı.

yapi.com.tr
İhalesi 5 Ayda Tamamlandı

DHA'nın haberine göre, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Adnan Menderes Bulvarı'nda 6 yıldır tamamlanmayı bekleyen yeni hizmet binasının bitirilmesi için 17 Kasım 2014'te ihaleye çıktı. Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılan ihaleye 23 firma teklif sundu. 26 milyon 58 bin 188 TL muhammen bedeli bulunan projede ihale sürecinin tamamlanmasının ardından inşaat çalışmaları başlayacak ve 250 gün sonra yeni hizmet binası hazır hale gelecekti.

İhale komisyonunun değerlendirmesi sonucu 9 firma, teklifleri geçerli kabul edilmeyerek ihaleden elendi. İhalede en düşük ilk 5 teklif 18 milyon 234 bin TL ile Leda Yapı, 18 milyon 792 bin TL ile Ardem- Konyaaltı İnşaat İş Ortaklığı, 19 milyon 587 bin TL ile Mase Yapı, 19 milyon 982 bin TL ile Adeva ve Sarılar İnşaat ortaklığı ve 20 milyon 42 bin TL'lik teklifle Dağsan- Aydın İnşaat İş Ortaklığı şeklinde oluştu. Komisyon çalışması sırasında en düşük teklife sahip ilk 3 firmadan açıklama istedi. Leda Yapı ilk sırada olmasına rağmen teklife ilişkin açıklama göndermediği için ihale dışı kaldı. İhalenin en düşük 2'nci teklifi sunan Ardem- Konyaaltı İnşaat İş Ortaklığı adına onaylamasının ardından Kamu İhale Kurulu'na peş peşe itirazlar geldi.

Mase Yapı ve Dağsan- Aydın ortaklığı ihale sonucuna itiraz etti. Mase Yapı, ihaleyi kazanan firmanın bilanço değerlerinin idarece istenilen yeterlik kriterlerini sağlamadığını iddia etti. Diğer bir firma ise yine ihaleyi kazanan firmanın iş deneyim belgelerinin yeterliliği karşılamadığını savundu.

Kurul yaptığı incelemede, itirazda bulunan firmalarda dahil olmak üzere Ardem- Konyaaltı İnşaat İş Ortaklığı, Uluyıl İnşaat- Alpyol Petrol- DBH Global İş Ortaklığı, Rit İnşaat- Erol Karakurt İş Ortaklığı ve Ulu İnşaat'ın yeterlilikleri sağlayamadığı gerekçesiyle ihale dışı bırakılmasına karar verdi.

İhaleyi kazanmaya en yakın iki firma kendi şikayetleri sonucu ihale dışı kalırken Dağsan -Aydın İş Ortaklığı ikinci bir şikayetle ihaleye sundukları dosyanın istenen yeterlilik şartlarını sağladığını savundu. Fakat kurul oybirliğiyle itirazı reddetti. İtirazın reddedildiğine ilişkin resmi yazı 15 Nisan'da Büyükşehir Belediyesi'ne ulaştı.

Büyükşehir Belediyesi, şimdi ihaleye teklif veren diğer 7 firma içinden yeni bir değerlendirme daha yapacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ihalesi-5-ayda-tamamlandi_130440.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!