Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU

İkinci El Konut Almanın Zamanı

Kriz, gayrimenkul sektörünü de vurdu. Krizden en çok etkilenen pazar ise ikinci el konut oldu. Özellikle lüks sınıfa giren yeni konut projelerinde alım-satımlar yavaş da olsa ilerlerken ikinci elde yaprak kıpırdamıyor. Bu da fiyatların yüzde 30’lara varan oranlarda düşmesine neden oluyor. Düşen ikinci el konut fiyatları alıcılar için bulunmaz

Milliyet EGE
İkinci El Konut Almanın Zamanı

Kriz, gayrimenkul sektörünü de vurdu. Krizden en çok etkilenen pazar ise ikinci el konut oldu. Özellikle lüks sınıfa giren yeni konut projelerinde alım-satımlar yavaş da olsa ilerlerken ikinci elde yaprak kıpırdamıyor. Bu da fiyatların yüzde 30’lara varan oranlarda düşmesine neden oluyor. Düşen ikinci el konut fiyatları alıcılar için bulunmaz fırsatlar yaratırken, konutunu satmak isteyenlere de soğuk terler döktürüyor.

İşin uzmanına danışın

Uzmanlara göre, içinde bulunduğumuz dönem özellikle oturmak için ve peşin parayla ev alma isteyenler için en uygun dönem. Ama bu fırsat günlerinde bile konut almanın bazı incelikleri var. Bugünlerde alıcının kafasını en çok karıştıran etkenin bol seçenek olduğunu belirten uzmanların ev almak isteyenlere ilk tavsiyesi bir emlak müşavirinden yardım almaları. Krizin etkilerinin hafiflemesiyle birlikte konut fiyatlarının yükselişe geçeceğini unutmamak ve alım kararını ertelememek gerekiyor. Ayrıca bugünlerde tam bir alıcı piyasasına dönen ikinci el konut sektöründe pazarlık gücü alıcının elinde. Bu yüzden seçenekleri iyi değerlendirmek ve sıkı pazarlık yapmak hayati önem taşıyor.

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, ikinci el konut almak isteyenlere ilk önerisinin kesinlikle odaya kayıtlı emlakçılarla çalışmaları, yaptıkları alışverişlerde sadece odanın verdiği sözleşmeleri dikkatlice okuyup imzalamaları ve bir nüshasını  almaları olduğunu söylüyor.  Güleroğlu, “Yatırımcıların, piyasadaki durgunluk nedeniyle konut alımı için avantajlı günler içinde bulunduğumuzu göz önüne bulundurmalarını öneriyorum. İkinci el konut satmak isteyenlere tek önerim ise alıcıların yok denecek kadar az olması nedeniyle talepleri iyi değerlendirmeleridir” diyor.

Belgeleri kontrol edin

İzmir Ticaret Odası Meslek Komitesi Başkanı Aygün Cevizci de rakamların oldukça düşük olduğunu belirtiyor. Gayrimenkul almanın tam zamanı olduğunu kaydeden Cevizci, şöyle konuşuyor: “Ancak, konut alırken binaların klasik tedbirleri kontrol edilmeli. Örneğin; dayanıklılığına bakılmalı, tapusu, oturma raporu gibi belgelerin olup olmadığına dikkat edilmeli. Bilirkişi ya da yatırım danışmanıyla hareket edilmesi çok daha güvenli olur.  İkinci el konut satmak isteyenler için de şunu söyleyebilirim: Zorda değillerse satmasınlar. Çünkü fiyatlar çok düşük, zarar edebilirler.”

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/ikinci-el-konut-almanin-zamani_64775.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!