Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İkizdere’de Doğa Tahribatı Büyüyor

Rize İkizdere’de, taş ocağı çalışmalarının ekolojik dengeye ve insanların yaşam alanına olumsuz etkileri olacağına yönelik bilirkişi raporuna rağmen 4 aydır çalışmalar devam ediyor.

yapi.com.tr
İkizdere’de Doğa Tahribatı Büyüyor

Rize İkizdere’de doğa tahribatı devam ediyor. Bilirkişi raporuna rağmen 4 aydır çalışmaların devam ettiği İkizdere İşkencedere Vadisi’ndeki çevre katliamının yeni fotoğrafları çekildi. İkizdere Çevre Derneği Üyesi Osman Baş, “Her geldiğimde çok daha büyük alanların talan edildiğini, geri gelmeyecek ölçüde bozulduğunu görüyorum. Doğa bir gün intikamını alacaktır.” dedi.

BirGün’den Tolga Uğur’un haberine göre; Baş, bilirkişi raporuna rağmen mahkemenin yeni bir karar almadığını belirterek “Bilirkişi, 4 ay önce, taş ocağı çalışmalarının ekolojik dengeye ve insanların yaşam alanına olumsuz etkileri olacağı beyanında bulunmuştu. Fakat 4 aydır mahkeme herhangi bir adım atmadı. Yürütmeyi durdurma kararı alınmadı. Mahkeme, bilirkişi kararlarını uygularsa hareket edemezler, taş ocakları durdurulur.” ifadelerini kullandı.

Bölgede yapılan yatırımlardan dolayı şirketlerin ve hükümetin geri adım atmak istemediğini söyleyen Baş şu ifadeleri kullandı: “İkizdere taş ocağı bölgesi olarak tescillenmek isteniyor ve bu bölgedeki taş ocağının uzun yıllar kullanıma devam etmek istiyorlar. Oysa İkizdere halkına kısa sürede liman için taş alınacağı yalanı söylenerek köylüler kandırılmıştır. Şu anda 1 yıldır çalışıyorlar ve bu çalışma süresinin en az 5 yıl süreceği gerçeği de ortadadır.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ikizderede-doga-tahribati-buyuyor_189478.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!