Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İkizdere’de Doğa Mücadelesi Devam Ediyor

Rize İkizdere’de taş ocağına karşı çıkan yöre halkının direnişi devam ederken, köylülerin direniş alanında bulunan ve kullanılmayan fabrika acil kamulaştırma gerekçesiyle yıkıldı. Yıkıma tepki gösteren direnişçiler, bunun direniş alanına yönelik bir saldırı olduğunu belirtti.

yapi.com.tr
İkizdere’de Doğa Mücadelesi Devam Ediyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın İyidere Lojistik Liman Projesi için İşkencedere Vadisi’nde yöre halkının direnişine karşın taş ocağı çalışmaları sürdürülüyor. Doğa talanına karşı yöre halkının mücadelesi de devam ederken direniş alanında bulunan ve kullanılamayan çay fabrikası 7 Aralık Salı günü acil kamulaştırma gerekçesiyle yıkıldı.

Cumhuriyet’ten Leyla Kılıç’ın haberine göre; bilirkişi incelemesi sonucunda çıkan raporda taş ocağının zararları vurgulanırken kamyonların geçiş yolunu büyütmek amacıyla direniş alanına müdahale edilmesi yöre halkının tepkisine neden oldu.

Yıkımı direniş alanına saldırı olarak değerlendirdiklerini söyleyen direnişçilerden Asuman Fazlıoğlu, “Bu yıkım direniş alanına yönelik bir saldırıdır. Kamyonların yolunu açmak, doğa talanını hızlandırmak için fabrikamızı da yıktılar. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bizi ikna etmek için buraya geldiğinde 2 ay içinde çay fabrikası kuracağını vaat etmişti. Ama şimdi çay fabrikası olarak kullanılacak binayı yıkıyorlar.” dedi.

İkizdere Çevre Derneği’nden yapılan açıklamada ise “En iyi yaptıkları şey güzel olan her şeyi yok etmek. Katliam devam ediyor yaşam alanlarımızı yok oluyor. Ancak İkizdere direnişi burada. Haklı direnişler yıkılamaz!” denildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ikizderede-doga-mucadelesi-devam-ediyor_188292.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!