Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İletişim Fakültesi Binası Hasarlı

Silivri’deki 5.8’lik depremin ardından İstanbul’da hastane, eğitim kurumu, cami, konut ve işyeri gibi çok sayıda yapıda hasar meydana geldi. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakülte binasının da depremde hasar gördüğü ileri sürüldü.

yapi.com.tr
İletişim Fakültesi Binası Hasarlı

Yaşanılan son depremlerin ardından, Çapa’daki İstanbul Üniversitesi (İÜ) Tıp Fakültesi ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi hastaneleri, Avcılar’daki Veterinerlik Fakültesi’nin ardından İstanbul Üniversitesi İletişim Fakülte binasının da depremde hasar gördüğü ileri sürüldü. Cumhuriyet'ten Kübra Köklü'nün haberine göre; öğretim görevlileri, öğrencileri ve fakülte çalışanları, binanın depremde hasar aldığı halde eğitime devam edildiğini iddia ederek “Deprem 10 saniye fazla olsaydı geride konuşabileceğimiz bir iletişim fakültesi kalmazdı” dedi.

‘Her gün korku içindeyiz’
Deprem sonrası fakülte binasına girmekten korktuklarını anlatan bir öğrenci, “Her deprem haberinde ya büyük İstanbul depremi biz okuldayken olursa diye düşünmekten çok yorulduk. Gereken önlem alınmazsa en küçük bir sallantıda okulumuz başımıza yıkılacak” ifadelerini kullandı.

‘99 depreminden bu yana...’
Bir öğretim görevlisi ise şunları anlattı: “5.8’lik depremde duvarlar ve zemin öyle bir çatırdadı ki aslında yanlış olmasına rağmen deprem bitmeden dışarıya koşmaya başladık. 99 depreminde ek binanın ciddi hasar aldığını, aslında o zamandan beri riskli olduğu için hep bir taşınma konusu olduğunu duyuyorduk. Herhangi bir rapor da yayımlanmadı binanın durumuna dair."

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/iletisim-fakultesi-binasi-hasarli_175486.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!