Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İlk Mermer Borsası Derince'de Kurulacak

Dünya ülkeleri arasında birçok yeraltı zenginliğine sahip olan Türkiye, bu zenginliğini, kuracağı maden borsası ile pazarlayacak. İMMİB'in kuracağı mermer borsasında, Türkiye'nin dört bir yanında dağınık halde bulunan madenlerden alınacak örnekler Derince'de sergilenecek. 15 bin metrekare kapalı alanda faaliyet gösterecek olan mermer borsasında,

Zaman Gazetesi
İlk Mermer Borsası Derince'de Kurulacak

İstanbul Maden ve Metal İhracatçıları Birlikleri (İMMİB), Kocaeli'nin Derince ilçesinde, Türkiye'de çıkartılan tüm mermer numunelerinin sergileneceği bir mermer borsası kuracak. Proje kapsamında ayrıca, yatılı bir okul açılarak burada mermer ustaları yetiştirilecek.

Dünya ülkeleri arasında birçok yeraltı zenginliğine sahip olan Türkiye, bu zenginliğini, kuracağı maden borsası ile pazarlayacak. İMMİB'in kuracağı mermer borsasında, Türkiye'nin dört bir yanında dağınık halde bulunan madenlerden alınacak örnekler Derince'de sergilenecek. 15 bin metrekare kapalı alanda faaliyet gösterecek olan mermer borsasında, tanıtımın yanında satış da gerçekleşecek.

İMMİB Başkanı Ali Kahyaoğlu, projenin Türkiye'de bir ilk olduğunu belirterek, bu borsayla yabancı heyetlerin geniş maden pazarını gezmeden kolaylıkla aradığını bulacağını söyledi. Türkiye'nin 1984'teki maden ihracatının 10 milyon dolar olduğunu hatırlatarak, bugün ulaşılan 1 milyar 250 milyon dolarlık ihracatın, sağlanan kolaylık sayesinde daha da artacağını vurgulayan Kahyaoğlu, Haydarpaşa Limanı'nın kapatılmasından sonra Derince Limanı'nın önem kazanacağını vurguladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ilk-mermer-borsasi-derincede-kurulacak_64053.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!