Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İller Bankası’ndan Doğu'ya 697 Milyon TL Yatırım

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ilgili kuruluşu İller Bankası (İLBANK) tarafından Doğu ve Güneydoğu illerine 697 milyon lira yatırım yapıldı.

yapi.com.tr
İller Bankası’ndan Doğu'ya 697 Milyon TL Yatırım

İlbank Genel Müdür Vekili Tuncay Karaman, Doğu ve Güneydoğu illerinde zor şartlara rağmen yerel yönetimlerle önemli çalışmalara imza attıklarını söyledi.Doğu ve Güneydoğu'daki yatırımlar arasında en yüksek payı sırasıyla Gaziantep, Van ve Diyarbakır illeri alıyor. Gaziantep'e 10 yılda 280 milyon, Van'a 206 milyon ve Diyarbakır'a 177 milyon lira kaynak aktarıldı.    

Diyarbakır'ın altyapı çalışmalarına yatırım yapıldı

Diyarbakır'da, 10 yıl içinde Su ve Kanalizasyon Altyapı (SUKAP) projeleri kapsamında ilçelere yapılan su ve kanalizasyon çalışmalarının yüzde 50'si hibe, yüzde 50'si kredi sağlanarak gerçekleştirildi. Bu kapsamda, kanalizasyon yatırımları için Kocaköy Belediyesine 5,5 milyon, Şölen Belediyesine 4 milyon, Kuyular Belediyesine 2,6 milyon, Hazro Belediyesine 4 milyon, Hani Belediyesine 6 milyon, Eğil Belediyesine 3,5 milyon finansman desteği sağlandı. Dicle Belediyesinin 3,2 milyon lira proje bedelli içme suyu tesisi inşaatı ve 8 milyon liralık kanalizasyon inşaatı tamamlandı.     

Van'a 206 milyon destek

Van'da on yıl içinde gerçekleştirilen harita, imar planı, içme suyu, kanalizasyon ve üstyapı çalışmaları için 206 milyon lira destek sağlandı. Kente, 2012 yılı içinde 6,4 milyonluk yatırım yapıldı. Bu kapsamda, Edremit, Gevaş, Başkale, Bostaniçi, Çelebibağı, Saray ve Erciş belediyelerinin harita işleri tamamlanırken, Erçek, Gevaş ve Uysal belediyelerinin imar planları yapıldı. Harita ve imar planı projeleri hibe ödenekten karşılandığı için belediyelerden ücret alınmadı.           

Erciş, Muradiye ve Kocapınar belediyelerinin içme suyu kaptaj, isale, depo ve şebeke işleri için Banka tarafından 21 milyon lira harcandı. Başkale, Çelebibağı, Erciş, Van, Özalp belediyelerinin kanalizasyon işleri de 180 milyon lira harcanarak tamamlandı. Muradiye ve Edremit belediyelerinin hizmet binaları, Van Belediyesinin kent güvenlik sistemi ve Erciş Belediyesi mezbaha inşaatı için 3 milyon lira finansman sağlandı. Van'da SUKAP kapsamında çalışmaları devam eden işler arasında Çaldıran, Kocapınar, Ünsel ve Çatak belediyelerinin kanalizasyon inşaatıyla Çelebibağı Belediyesinin atık su arıtma tesisi yer alıyor.  

Mardin'e hibe destek        

İlbank'ın Mardin'de gerçekleştirdiği çalışmalarla 16 proje, 15 milyon lira yatırım yapılarak, hizmete sunuldu. Bu kapsamda Şenyurt, Dargeçit, Akarsu, Derik-Mazıdağ ve Yalım belediyelerinin harita çalışmaları belediyelerden hiçbir bedel alınmaksızın hibe ödenekten karşılanarak gerçekleştirildi. Sümer ve Kızıltepe belediyelerinin kanalizasyon inşaatı tamamlandı. Girmeli, Yolbaşı, Kılavuz, Sürgücü ve Derik belediyelerinin içme suyu tesisleri hizmete girdi. Dikmen Belediyesinin hizmet binası, Ömerli Belediyesi otogarı ve Girmeli Belediyesinin kilitli parke taşı çalışmalarına finansman sağlandı.          

Hakkari'ye 19 milyon yatırım

Banka, Hakkari merkez ve ilçelerine 19 milyon lira destek sağladı. Bu kapsamda, Hakkari merkez, Çukurca, Şemdinli ve Derecik belediyelerinin harita yapım işleriyle Yüksekova Belediyesinin imar planı bedelsiz gerçekleştirildi. Çukurca ilçesinin kanalizasyon sorunu çözüme kavuşturuldu. Hakkari, Esendere, Durankaya ve Derecik belediyelerinin içme suyu şebeke inşaatı tamamlandı. SUKAP kapsamındaki Derecik Belediyesi içme suyu inşaatı çalışmaları ise devam ediyor. Kilis'in içme suyu çözüme kavuştu İlbank, Kilis Belediyesinin harita çalışmalarını tamamladı. Otogar ve yol yapım inşaatının finansmanı sağlanarak, hizmete girmesi sağlandı. SUKAP kapsamındaki içme suyu tesisi inşaatının tamamına kredi temin edildi. Böylelikle kentin su sorunu kısa süre içinde çözüme kavuşturulacak.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/iller-bankasindan-doguya-697-milyon-tl-yatirim_107290.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!