Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İmamoğlu’ndan Haydarpaşa ve Deprem Açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haydarpaşa Garı ihalesinin İstanbul halkı adına İBB'ye verilmesi gerektiğini söyledi.

yapi.com.tr
İmamoğlu’ndan Haydarpaşa ve Deprem Açıklaması

Katıldığı bir televizyon programında Haydarpaşa Garı ihalesine ilişkin konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Ulaştırma Bakanlığı burayı direkt İBB'ye verebilir, ki en doğru kurum burası. Nasıl ormanları İBB'ye daha önce tahsis etmiş, İBB de geçmişten bu güne bu tür yerleri layıkıyla kullanmış. Bu da verilebilirdi” dedi.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; Ulaştırma Bakanlığı basın müşavirinin İBB’nin ihaleye katılmasının haksızlığa neden olacağı şeklinde bir açıklama yaptığını hatırlatan İmamoğlu, “Burası 16 milyon adına alınıyor. Bunun içinde siz de varsınız, ben de. Biz burada kültürel açıdan verimli işler yapmak için alacağız. Şartnamede 20 milyon liralık dijital ekipman şartı aranıyor. İhaleye zor girilsin de, ne için, neye göre tanımlanmış, hangi adres. İhale konusunda kararlıyız, sonrasında hukuki mücadele konusunda kararlıyız. Yol yakınken İBB İstanbul halkı adına hukukun çerçevesinde bir kamu kurumu İstanbul halkına emanet edip bu işin sıhhatli bir şekilde yürümesine vesile olabilir. Olur, bir hata yapmışlardır. Çağrı yapıyorum doğrusu budur yanlıştan dönün" açıklamasında bulundu.

Deprem açıklaması
İmamoğlu depremle ilgili de; "Depremle yüzleşmek zorundayız. İstanbul'un gündeminde olan depremin güncel envanterini çıkarıp 'Bu durumdayız' demeliyiz, 'Kendimizi aldatmayalım' demeliyiz. Risk taşıyoruz ama bunu hızlıca nasıl tolere ederiz ona bakacağız. Geçen 20 yılda çok zaman kaybetmişiz. Keşke böyle olmasaydık. Başaramadık. Ben diyorum ki çıkıp sokağa insanlara soralım, 'Deprem konusunda kendini teminat altında hissediyor musun?' Ben buna yüzde 90'ın 'Hayır' diyeceğini düşünüyorum. Bunun için başaramadık deyip neler yapabiliriz ona bakmalıyız" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/imamoglundan-haydarpasa-ve-deprem-aciklamasi_175302.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!