Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İmamoğlu: “Haydarpaşa Garı İhalesine Gireceğiz”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak, Haydarpaşa Garı ihalesine gireceklerini belirterek, “Harem'e Haydarpaşa'yı da katarak bir kültürel alan oluşturmak istiyoruz.” dedi.

yapi.com.tr
İmamoğlu: “Haydarpaşa Garı İhalesine Gireceğiz”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Habertürk TV'de Didem Arslan Yılmaz'ın moderatörlüğündeki Türkiye'nin Nabzı programına konuk oldu. İmamoğlu, Veyis Ateş, Deniz Zeyrek ve Nevzat Çiçek'in sorularını yanıtladı.

Programda Kanal İstanbul'la ilgili soruya yanıt veren İmamoğlu, "Kanal İstanbul'la ilgili benim fikrimi herkes biliyor. Bunu elbette tartışmak isterim. Bize göre yanlış ve eksikliklerini görüşmek isterim. Bir şirkete verilmiş, kanal çizilmiş, onun etrafına havalimanı yerleştirilmiş. Bir şirket plan çalışabilir. Ama planın altlığı oluşurken hem dünya literatüründe hem de planlama meselesi açısından. Ben Kanal İstanbul'u İstanbul'un doğasına aykırı buluyorum." ifadelerini kullandı.

BirGün’de yer alan habere göre; İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: "Şantiyelerin İstanbul adına bir kısım fiziki riskleri var. Yarım kalan şantiyeler, kuyular. Duran yatırımlar, elbette ki deprem meselesi. Mülteci meselesi her ne kadar merkezi hükümetin meselesi gibi görünse de. Her şeye rağmen İstanbul'da belediye başkanlığı yapmış, yönetmiş birisiyle konuşmanın kolay olacağını düşünüyorum. Netice itibarıyla ne benim şahsi meselem ne de sayın Cumhurbaşkanının. İstanbul'un çıkarına olan, geleceğe dair atılacak adımlar meselesi. İkna edilmesi gereken hususlar var mıdır? Bir iki husus vardır. Ters düştüğümüz belki tartışılması gereken bazı hususlar vardır. Ama güncel konularda ters düşeceğimizi sanmıyorum.”

“Beykoz vadisini çalışıyoruz şu anda. Bir de Tuzla'da bir vadimiz var 130 bin metre. Hemen yanıbaşında orman alanı var. Orası metruk durumda. Burayı bizzat gidip gezdik. Hedef koyduk. Her iki parkımızı 2020'nin baharına yetiştirmek istiyoruz. Aydos'ta çalışma yapıyoruz; Kartal Belediyesi ile işbirliği yapıp, kent içi park olacak. Bahsettiğimiz 4 somut alan. Ama bunun dışında, otogar bize geçti. 3 milyon 400 bin lira gelir elde ediyoruz. Üç ay geç almanın bedeli 10 milyon lira. Biz şu anda tümüyle buranın işletmesini alarak, güvenli, sağlıklı bir otogarı İstanbullulara hediye edeceğiz. İkincisi Harem. Tespitlerimizi yaptık. İki otogarı şehrin dışına çıkartarak, Harem-Üsküdar hattı çok değer verdiğimiz kordon. Sarayburnu, tarihi yarımada, Galata Kulesi, Dolmabahçe panaromasının izlendiği bir alan. Haydarpaşa Garı, Sirkeci Garı ihaleye çıkıyor. Büyükşehir belediyesi olarak tümüyle almak için ihaleye gireceğiz. Turizm, kültürel, sosyal hizmetler diye çıktı. Biz orada kararlı şekilde İstanbul halkı adına, İBB olarak katılacağımızı duyuralım. Harem'e Haydarpaşa'yı da katarak kültürel alan oluşturarak bayram kutlamasının eksenini orada kurmak istiyoruz. Harem Üsküdar alanında trafiğe kapalı raylı sistem olacak."

http://www.yapi.com.tr/haberler/imamoglu-haydarpasa-gari-ihalesine-girecegiz_175060.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!