Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İmar Barışına 144 Bin Başvuru

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "İmar barışında umduğumuzun üstünde bir ilgiyle karşılandık. Şu ana kadar neredeyse üç gün olmak üzere bize yapılan müracaatlar 144 bin civarında" dedi.

yapi.com.tr/AA
İmar Barışına 144 Bin Başvuru

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Serbest Bölgesi'nde bulunan fabrikaları ziyaret eden Bakan Özhaseki, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

"İmar barışına ilgili nasıl?" sorusu üzerine Özhaseki, cuma günü öğleden sonra kayıt almaya başladıklarını hatırlattı.

Bakan Özhaseki, vatandaşın çok rahat girebileceği bir sistem tercih ettiklerini söyledi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Özhaseki sözlerine şu şekilde devam etti; "E-devlet üzerinden herkes yapabileceği için hiç kimseye müracaat etmeden, aracı kullanmadan ayrıca bir masraf etmeden rahatlıkla vatandaş internet üzerinden bize müracaat edebiliyor. Eğer bunu yapmak istemiyorsa, il müdürlüklerimiz, İstanbul için her ilçede açtığımız şubelerimiz, bunun dışındaki Anadolu'daki ilçelerde de tapu müdürlüklerimizden yardım alabilirler. Umduğumuzun üstünde bir ilgiyle karşılandık. Şu ana kadar neredeyse üç gün olmak üzere bize yapılan müracaatlar 144 bin civarında. 144 bin vatandaşımız, 'Ben mağduriyeti anladım, zaten gidermek istiyorum, onun için de bu işten istifade etmek istiyorum' diye işi kesinleştirdi. Araştırmak için sitemize giren, çıkan, bakan vatandaş sayısı yüz binlerce. O zaman ben anlıyorum ki tespitlerimiz doğru, Türkiye'nin neredeyse yüzde 60'tan fazlası, yani yapı blok tamamı, elimizdeki yapıların tamamının yüzde 60'tan fazlası ki, bu sayı neredeyse 15 milyona tekabül ediyor, bu işten istifade edecek. Vatandaşımızın da 80 milyonluk bir ülkede 50 milyona yakın olanı bu işten istifade edecek gibi gözüküyor."

"Bu konuda istismarcılar olabilir, vatandaşlar dolandırıcılara karşı nasıl önlemler almalı?" yönündeki soru üzerine Bakan Özhaseki, arkadaşlarının, birkaç yerde bazılarının, bazı büroların üzerine levha asarak "gel gel" yaptığını söylediklerini aktardı.

Vatandaşların imar başvurusu için hiç kimseye gitmelerine gerek olmadığını söyledi. Özhaseki sözlerine şöyle devam etti; "O tür bürolara, 'Biz size yardımcı oluruz, gelin e-devlet şifrenizi verin, biz girelim' diyenlere itibar etmesinler. Hiç gerek yok. Doğrudan kendileri isterlerse internet ortamında girebilirler. İkincisi de bizim il müdürlüklerimize gelebilirler, üçüncüsü ilçelerde de tapu müdürlüklerimize giderek oradan yardım alabilirler. İstanbul için zaten farklı bir durum var. 40 yerde neredeyse ayrı şubeler açtık. Orada genellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesinin sosyal tesislerini kullanıyoruz. Adresleri belli. Vatandaş orada kendi ilçesinde gidip rahatlıkla bizim memurlarımız vasıtasıyla da müracaatını yapabilir."

http://www.yapi.com.tr/haberler/imar-barisina-144-bin-basvuru_166252.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!