Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

IMF Körfez Ülkelerine 'Mali Açık' Uyarısı Yaptı

Uluslararası Para Fonu (IMF), düşük petmeni scar etaim tritsiuqe rol fiyatları nedeniyle Körfez ülkelerinin ekonomilerinin beş yıldan kısa süre içinde mali açık vereceği uyarısında bulundu.

yapı.com.tr/AA
IMF Körfez Ülkelerine 'Mali Açık' Uyarısı Yaptı

IMF'nin yayınladığı Ortadoğu ve Orta Asya Bölgesel Ekonomik Görünüm raporunda, düşük petrol fiyatları nedeniyle, ekonomisi yüksek ölçüde petrol satışı ve ihracından elde edilen gelirlere bağlı Körfez ülkelerinin büyümesinin yavaşlayacağı belirtildi.  

Raporda, "Kuveyt, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri dışındaki diğer Körfez ülkeleri mali durumlarını düzeltmezlerse, beş yıldan az sürede mali açık verecek" denildi.


Körfez ülkelerinin geçen sene büyüme oranının yüzde 3,4 olduğu hatırlatılan raporda, bu oranın bu sene yüzde 3,3 olmasının beklendiği, gelecek sene ise yüzde 2,8'e gerilemesinin öngörüldüğü açıklamasına yer verildi.  

Tedbirler hızlandırılmalı

Raporda, bu yıl, Körfez ülkelerinin mali açıklarının toplam gayrisafi yurtiçi hasılalarının yüzde 13'üne ulaşacağı aktarılırken, dünyanın en büyük ham petrol ihracatçısı Suudi Arabistan'ın mali açığının ise gayrisafi yurtiçi hasılasının yüzde 20'sine ulaşacağı ifade edildi.  

IMF, birçok Körfez ülkesinin mali açıklarını kapatmak için çeşitli önlemler aldığını anımsatarak, petrol dışındaki vergilerin artırılması, yeni enerji fiyatlandırılması ve kamusal yatırım, yönetim reformları gibi tedbirlerin ve diğer stratejilerin hızlandırılması gerektiğinin altını çizdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/imf-korfez-ulkelerine-mali-acik-uyarisi-yapti_137640.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!