Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İNDER'in 'Yetki Belgeli Usta Eğitim Programı' 15 Şubat'ta Başlıyor

Yetki belgesine sahip usta açığını kapatmak konusunda ilk adımı atan İstanbul İnşaatçılar Derneği'nin (İNDER) Beşiktaş Kaymakamlığı, Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Beşiktaş Halk Eğitim Merkezi'yle ortaklaşa düzenlediği 'Yetki Belgeli Usta Eğitim Programı' 15 Şubat'ta başlıyor. Program kapsamında 23 dalda eğitim verilecek.

yapi.com.tr
8 İNDER'in 'Yetki Belgeli Usta Eğitim Programı' 15 Şubat'ta Başlıyor

br />


Program hakkında ne dediler?

Toplantıda, program hakkında bilgi veren İNDER Genel Sekteri Abdullah Baysal, İNDER’in söz konusu eğitim programıyla inşaat sektöründe çağcıl yapılaşmanın önünü açtığını vurgulayarak, “Nitelikli malzemeyi, nitelikli ustalarla uygulama alanını genişletmeyi hedefliyoruz” diye konuştu. İnşaat şirketlerinin yöneticilerine de seslenen Baysal, bu konuda yavaş davrananların ileride doğabilecek sorunları daha zor aşacakları uyarısında bulundu. Baysal, “Yaklaşık bir yıldır yaptığımız araştırma ve çalışmalar sonucunda 29 belediyeden bilgi aldık ve sadece İstanbul’da 13 binden fazla usta olduğunu tespit ettik. Bu ustaların eğitimli ve ehil hale gelmesi için önümüzde 3 yıllık süreç var. İNDER olarak, bu konuda inşaat şirketlerine ve ustalara her türlü desteği vermeye ve yardımda bulunmaya hazırız” dedi.

‘Cehenneme giden yol iyi niyet taşlarıyla döşelidir’

Beşiktaş Kaymakamı Sadettin Yücel de, içinde bulunduğumuz çağın sivil toplum çağı olduğunu belirterek artık sivillerin de toplumsal sorunlar hakkında devletin organizasyonunu beklemeden inisiyatif kullanması gerektiğini belirtti. Bu anlamda İNDER’in öncülüğünde düzenlenen  ‘Yetki Belgeli Usta Eğitim Programı’ ile devlet – millet işbirliği ile bir ilk yaşandığını vurgulayan Yücel, bu hizmet verilirken ortaya çıkacak eksiklik ve aksaklıkların giderilmesi için Beşiktaş Kaymakamlığı olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını açıkladı.
 
Türkiye’deki müteahhitlerin iyi niyetle çalıştıklarına inandığını ifade eden Sadettin Yücel şunları söyledi:

“Ama unutmayalım ki, cehenneme giden yol iyi niyet taşlarıyla döşelidir. Hal böyle olunca müteahhidinden mühendisine, ustasından işçisine ve hizmeti sunandan hizmeti alana kadar herkesin sorumlu olduğu gerçeği ışığında deyim yerindeyse toplu hücum yapacağız. Hiç birimiz modern mezarlıklar üretmek zorunda değiliz. İnsanız her şeyin en iyisine layık. Bu anlamda asli ihtiyaç olan konut ve işyerlerinin hem çağdaş teknolojilere uygun hem de yeterince güvenilir olması gerektiği ortadadır. İnşallah ‘Yetki Belgeli Usta Eğitim Programı’ gibi çalışmalar dolayısıyla işçisinden ustasına kadar herkes son derece bilinçli bir şekilde aldığı eğitime uygun sanat yaklaşımları göstererek bu asli ihtiyaçları karşılama yönünde gayretler gösterecektir.”

‘Belge dağıtmak için kurs düzenlemiyoruz’

Beşiktaş Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şaban Kılıç, yabancı dil sorununun da çözülmesi halinde ‘Yetki Belgeli Usta Eğitim Programı’nı tamamlayanların Avrupa’nın her yerinde geçerli bir usta belgesine sahip olacaklarını vurguladı. Hazırlanan eğitim programı ile kursiyerlere mesleki eğitimin yanı sıra kişisel gelişim dersleri verileceğini de anlatan Kılıç, en az ilköğretim mezunu ve sigortalı işçilerin bu eğitim programına katılabileceğini belirtti. Okuma yazma bilmeyen ustalara ise okuma yazma öğreterek işe başlayacaklarını anlatan Kılıç “Biz sadece belge dağıtmak için kurs yapmıyoruz. Aynı zamanda iş hayatında, birbirleriyle ve sosyal hayattaki ilişkilerin daha iyi seviyeye çıkarılmasına yönelik eğitimlerimiz de olacak. Bununla birlikte meslek etiği, iş güvenliği, işçi sağlığı ve çevre korumasına yönelik bilgilendirmelerimiz de olacak. Eğitim sonunda sınavı başarı ile geçenlere yani gerçekten hak edenlere belge vereceğiz. Sınav sonucunda başarılı olamayan adaylara da katılım belgesi vereceğiz ve sınava tekrar giriş hakları olacak” diye konuştu. 

Beşiktaş Milli Eğitim Müdürü Halis İşler de, “Sizler İnsanların yuvasını yapansınız” diye seslendiği müteahhitlerden bu eğitime katılım konusunda duyarlı olmalarını istedi. Bu eğitimlerden yararlanmak isteyen tüm kuruluşların ‘emrinde’ olduklarını vurgulayan İşler “İlçemiz çok sayıda üniversite barındıran bir ilçe. Bu yüzden eğitim ve eğitmen konusunda hiçbir sıkıntımız yok. Biz her ne olursak olalım, ama onun en iyisi olalım diye gayret eden bir kurumuz. Sizlerin de aynı duygu içerisinde olduğunu biliyorum” dedi.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/inderin-yetki-belgeli-usta-egitim-programi-15-subatta-basliyor_90545.html

Read Comment Section
8 Yorum Yorum Yaz
  • inder gibi bir kuruluşun varlığından çok memnun kaldım. açmak istediğiniz mesleki kursların olmasıda bizi memnun etmiştir. ancak elektrik tesisatçılığı uzun bir eğitim ve hayati tehlike arz etiğinden kısa süreli kurslar çözüm değildir. çünkü mesleki ve teknik eğitim merkezleri üç yıl boyunca eğitim vererek ancak sınav sonucunda kalfalık belgesi almalarını sağlıyor. ustalık belgesi içinde 5 yıl sgk'lı çalıştıktan sonra ustalık sınavına tabi tutularak belge alması sağlanıyor. ustalık belgesi sahibi ustalarımız, istanbul elektrik teknisyenleri odası üyeleridirler. yaklaşık 11.000 üyesi ile hizmetinizdeler ve yetkilidirler. kendilerinden yetki belgesi istenmesi siz değerli kuruluşun üyelerinden ricamızdır. korsan elektrikçiye hayır! YANITLA
  • TC'de gurur verici gelişmeler oluyor. 01 Ocak 2012 tarihinden itibaren yürürlüğe giren yönetmelik gereği müteahhitlerin şantiyelerinde çalıştırdıkları ustalar için 'yetki belgesi' şartının aranması, inşaat sektöründe gerekli olan çağdaş büyük bir yenilik, tüm ilgileri ve yetkilileri kutlarız. Eğitimlerin faydalı ve herkesce izlenebilmesi için mesai saati dışında, hatta geceleri TRT-OKUL TV'de de (AÖF gibi) yayımlanmasında fayda vardır. Saygılarımla, Can RODOP - Makina Yüksek Mühendisi YANITLA
  • sayın beşiktaş kaymakamına ve h. e. müdürüne böyle bir işe kalkıştıkları için teşekkür ederim ama geç kalmış bir olay. yalnız bu ustaları böyle ciddi bir şekilde yetiştirecek eleman olduğunu sanmıyom. bu inşaat işlerinde sayın mütahit beylerinde işi yöneten mimar ve şantiye şefi görevi yapan mühendislerinde benim adamım olayı vardır. biz bu işleri yıllardır yaşadık, yetişmiş ustadan her türlü bilgiyi alır sonrada işin bitti der ve gönderir. sizlere bir örnek vereyim: denetim şirketleri neyi denetliyor, betonun başına gelir çünkü denetci orda. beton 300 dozda gelir, denetci alacagını aldıktan sonra beton yine mütahhidin istediği gibi. sayın yetkili bir inşaatın en önemli işi su yalıtımı, bunu yapmak temelde ve perdede, terasta mütahhide o kadar zor geliyorki kalıpcıya bir işçi bul yaptır diyor ve yapılmış olup iş bitiyor. böyle bir yerdeyiz, onun için inşallah başarırsınız ama benim adamım belgeli olursa yazık olur. karşılığını alamayan hiç bir usta ancak bu kadar iş yapar. sizlerden ricam su yalıtımcı ustalarda yetiştirin. saygılarımla YANITLA
  • inder'in böyle bir eğitimi verebileceğini düşünmüyorum. Önce müteahhitler kendilerini eğitimden geçirsinler. Kaçak yapı onlar, malzemeden ve işçilikten de anlamayan onlar, önce kendilerini egitsinler. saygılarımla, editör, KAÇAK YAPILARLA MÜCADELE BİRLİGİ www.kymb.org YANITLA
  • katılım ile ilgili bilgi edinmek istiyorum YANITLA
8 yorumdan 5 tanesi gösteriliyor.  1  |  2  |  DEVAMI
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!