Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İnönü Stadı İddialarına Belgeli Cevap!

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, BJK İnönü Stadı ile ilgili tüm izinlerin alındığını, 1 yıl içinde stat inşaatını tamamlamayı planladıklarını ve "stadın yıkılıp park yapılacağı" iddialarının gerçek dışı olduğunu söyledi.

yapi.com.tr/AA
İnönü Stadı İddialarına Belgeli Cevap!

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, BJK İnönü Stadı ile ilgili tüm izinlerin alındığını, 1 yıl içinde stat inşaatını tamamlamayı planladıklarını ve "stadın yıkılıp park yapılacağı" iddialarının gerçek dışı olduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı'na BJK İnönü Stadı'yla ilgili açıklamalarda bulunan Fikret Orman, alınan izin belgelerini ve planları paylaştı. "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, 'Bütün izinler verilmiştir ve orası yıkılıp stat olarak yapılacaktır' açıklamasını yaptı" diyen Orman, "Fakat şu andaki seçim sürecinde bu işe aday olan arkadaşlar çıkıp kapalı kapılar arkasında, 'Bu stat yıkılacak, elimizden alacaklar, bunu park yapacaklar' deyip, bunu dedikodusal olarak ortaya koyuyorlar" diye konuştu.

Fikret Orman, Beşiktaşlıların yanlış yönlendirildiğini kaydederek, şöyle konuştu:

"Çıksınlar kamuoyunun önüne desinler ki, 'Bu stat yıkılacak bizim elimizden alacaklar, bunu park yapacaklar, Beşiktaş'ı başka yere gönderecekler'. Kapalı kapılar arkasından değil, benim gibi çıksınlar açıklasınlar. Her yerde bunu yayıyorlar ve Beşiktaşlıları yanlış yönlendiriyorlar. Ben resmi evrakla konuşuyorum. Böyle bir durumun söz konusu olmadığını, asla kimsenin de böyle bir niyeti olmadığını, sadece bu planların yapılması ile ilgili destek gördüğümüzü, kimsenin böyle bir amacının olmadığını Beşiktaş Kulübü Başkanı olarak kamuoyuna açıklıyorum ve evraklarını da gösteriyorum. Beşiktaş taraftarını galeyana getirip, bir seçim süreci diye Beşiktaşlıları yanlış yönlendirmek Beşiktaşlılara yakışmıyor."

Resmi belgelerin, bu iddiaların doğru olmadığını kanıtladığını kaydeden Orman, "Beşiktaş'ta çarşıda gezip, insanları böyle konuların içine çekmenin Beşiktaşlılıkla alakası yoktur. Bu bir seçimdir. Seçimde kazanan olacaktır, kaybeden olacaktır ama ana amaç Beşiktaş'a zarar vermemektir. Bu stadın yapılamayacağını, park yapılacağını kapalı kapılar arkasında insanlara söyleyeceğinize gelin böyledir deyin. Ben onlar ifade etmeden resmi evraklarla cevabını verdim" diye konuştu.

"Kendime yalı yapmıyorum"

Fikret Orman, stat konusunda ortaya atılan iddiaların yakışıksız olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti: "Bunlar çok ayıp şeyler çünkü kendimize bir stat yapmıyoruz, biz Beşiktaş'a bir stat yapıyoruz. Bu stadın yıkılacağı tarihi, google'a girin 'Beşiktaş'ın stadının yıkım tarihi' diye yazın, ben ta şubat ayında haziranda yıkılacağını söylemişim. Ortada bir seçim var mı? Yok. Tarihi açıklamış mıyız? Evet. Sözleşmeler yapmışız, şimdi bunun seçimle ne alakası var? Bu stadın yapılması Beşiktaş'ın menfaatine olan birşey, ben kendime yalı falan yapmıyorum, Beşiktaş'a yapılıyor. Bu, ülkemizin eseri, bunu baltalamak Beşiktaş'a ihanettir. Gidip insanları yanlış yönlendirmek, devlet kurumlarının içerisinde projeyi durdurtmaya çalışmak ayıp şeylerdir."

"Stadı 1 yılda tamamlarız"

Olanları üzüntüyle izlediğini anlatan Orman, stadın 4 aşamada bitirilebileceği görüşüyle ilgili olarak da, "Bu stat 23 metre geriye kayıyor, 8 metre aşağı iniyor. Stadı 4 senede nasıl yapacaksınız? Tribünler dururken, aşağı inen stadı nasıl yapacaksınız? Bunun bir mantıksal açıklaması yok. Devamlı anlatıyorum, rakiplerimizle aramızdaki gelir farkı çok açıldı. Beşiktaş'ın hızlıca bu stadı yapması lazım. Benim işim inşaat, 1 senede yaparız. Hedefimiz, stadı 2014 eylül sonu, ekim başı açmak" diye konuştu.

Orman, hep negatiflikle seçim propagandası yapılamayacağını kaydederek, "Bu stat 1 senede olmaz, yıkılmaz, yapılmaz, izni yok gibi hep negatiflik üzerine bir seçim propagandası olmaz. Siz neyi nasıl yapacağınızı kamuoyuna anlatın, biz de diyelim ki 'arkadaşlar bizim aklımızda olmayan birşey söylediler'. Yönetimlere aday olmak benim üzerimden prim yapmak değildir. Daha fazla neyi nasıl yapacaklarını anlatsınlar. Ben ciddi bir kurumu yönetiyorum. Ciddi insanlarız, bazen konuşmuyoruz ama Beşiktaş'a zarar verilmesine müsade etmem" ifadelerini kullandı.

"Geldiğimiz tarihte sadece restorasyon izni vardı"

Beşiktaş'ta göreve geldikleri tarihte sadece restorasyon için izin olduğunu hatırlatan Orman, statla ilgili bütün izinlerin kendi dönemlerinde alındığını söyledi.

Bu konuyla ilgili belgeleri açıklayan Orman, "Ben Türkiye'nin en eski ve en ciddi camiasını yönetiyorum. Konuştuğumuz şeyler evraklar üzerinden oluyor. Ben açıklamalar yapıyorum, Sayın Başbakanımız da açıklamalar yaptı stadımızla ilgili, Sayın Bakanımız da yaptı. Bugüne kadar evrakları çok gündeme getirmedim. Her konuyu da evrakla anlatmayı doğru bulmuyorum. Olay öyle bir hale getirildi ki bunları artık kamuoyuyla paylaşma zamanının geldiğini düşünüyorum" şeklinde görüş belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 1 Kasım 2011 tarihinde almış olduğu bir kararın bulunduğunu, alandaki mevcut İnönü Stadı yapısında restorasyon yapılabileceğini, stadın konumu nedeniyle tescilli yapının dışında herhangi bir yapılanmaya gidilmemesine karar verildiğini kaydeden Orman, şunları kaydetti:

"Geldiğimiz tarihte yapılan işlem şudur; burası ancak ve ancak mevcut haliyle restorasyon yapılır ve başka birşey yapılamaz. Biz geldikten sonra 18 Mayıs 2012 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclis kararıyla buranın tekrar spor alanı olarak ve mevzi imar planı açısından kararını aldırdık. 1/5000 ve 1/1000'lik planlarla buranın spor alanı yapılmasında hiçbir problem yoktur diye meclis kararı aldı. Sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü komisyonu toplandı. Onlar da bu meclis kararına uyduklarını ve söz konusu planlara göre de bunu onayladılar. 5 binlik ve binlik planlar yaptık. 5 adet itiraz geldi. Sonra ikinci bir plan yaptık. Üçüncü plan yapıldı ve hiçbir itiraz olmadan planlar onaylanmıştır. Bu planlar Bakanlık tarafından onaylandıktan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi 29 Nisan 2013 tarihinde 5 binlik ve binlik planları onaylayarak, Kültür ve Turizm Bakanlığı 3 nolu kuruluna son karar için gönderildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı, bütün bunları onaylamış ve onaylanmış olarak 7 Mayıs 2013'e 956 nolu kararıyla avan projesiyle restorasyon onaylanmış ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na gönderilmiştir. Onaylandıktan sonra Beşiktaş'ın hiçbir problemi kalmamış, bütün planlar yapılmış, bütün kurullar ve merciler tarafından onaylanmıştır."

Onayların ardından inşaat işleri için İstanbul Büyükşehir Belyediyesi'ne müracaat edildiğini ve yıkım ruhsatı alındığını anlatan Orman, "Biz geldiğimizde hiçbir plan çalışması yoktu. Planlar, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ancak ve ancak yenilemek, restorasyon yapmak açısından bir karar alınmıştı" dedi.

Bakanlığın izni konusu

Fikret Orman, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın izni olmadığı konusuna da değinerek, Spor Genel Müdürlüğü ile yapılan protokolü gösterdi ve sözlerini şöyle tamamladı:

"Bunda Fikret Orman ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'ın imzası vardı. 26 Şabut tarihinde yapılmıştır. Stadın yıkılması ve yenisinin inşaası durumunda, yıkımın fiilen başladığı genel müdürlükçe tespit edildiği tarihten itibaren yeni stadyum 1000 gün sonra geçici kabule hazır hale getirilecektir maddesi vardır. İnşaat süresi boyunca kulübün stadyumdan yararlanamayacağı göz önüne alınarak, bu süre içinde kira alınmayacaktır denmektedir. Spor Genel Müdürlüğü ayrıca bize yetki belgesi vermiştir. Bu madde de ' Mülkiyeti hazineye ait, 27.3.2047 tarihine kadar Beşiktaş kulübü adına irtifak hakkı tesis edilen İnönü Stadyumunun yıkılması ve mevcut alan üzerine yapılacak yeni stadyuma ilişkin proje ve inşaatların ivedi şekilde tamamlanarak hizmete açılmasını sağlamak amacıyla, taşınmaza ilişkin imar planı tadilatıyla ilgili başvurular ile yeni projelere ilişkin projelerin tasdiki, inşaat ruhsatı ve iskan raporlarının alınması ve sair işlemlere esas olmak üzere gerek ilgili belediyelerde ve gerekse diğer kamu kurum ve kuruluşlardaki işlemleri genel müdürlüğümüz adına takip etmek üzere Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği adına Mustafa İhsan Coşkun ve Metin Demir yetkilendirilmiştir' ifadeleri yer almaktadır."

http://www.yapi.com.tr/haberler/inonu-stadi-iddialarina-belgeli-cevap_109573.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!