Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İnşaat Sektörü, 2011'de Yüzde 10 Büyüme Hedefliyor

Sekiz çeyrek üst üste küçülmenin ardından 2010'da büyümeye geçen inşaat sektörünün, 2011'de yüzde 10 büyüme yakalayacağı öngörülüyor. Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, sektörün yılın ilk 9 ayında yüzde 18'in üzerinde büyüme sağladığına işaret ederek, rakamın yüksekliğinde baz etkisinin kendini gösterdiğini, 2008 seviyelerine yeni

yapi.com.tr / AA
İnşaat Sektörü, 2011'de Yüzde 10 Büyüme Hedefliyor

BR>
Sektörde altyapı alanlarında da önemli yatırımlar gerçekleşti. Başta ulaştırma sektöründe atılım yılları yaşanmakta. Ulaştırma sektöründe son 7,5 yılda 75 milyar liranın üzerinde yatırım yapıldı. Tarımsal altyapı alanında başta GAP, DAP, KOP Projeleri kapsamındaki ve öncelikli sulama projelerinin tamamlanması için yatırımlara hız verildi.

Bu dönemde ulaştırma, enerji ve tarımsal alt yapı sektörlerinde Yap-İşlet-Devret projelerine ağırlık verileceği de yetkili bakanlarımız tarafından bildiriliyor.

Bu şartlar altında ekonomimin mevcut koşullardaki durumunu koruması ve inşaat sektöründe kamu ve özel sektör yatırımlarına hız verilmesiyle 2011'de de pozitif büyüme rakamları bekleniyor.''

''Seçimler kamu yatırımlarını etkiler''

Koçoğlu, 2011 öngörülerine ilişkin bilgi verirken genel seçimlere işaret etti ve ''Önümüzdeki yılın ilk yarısında gerçekleşmesi beklenen genel seçimler nedeniyle bu dönemde kamu sektörü inşaat yatırımlarının arış yönünde olacağını tahmin ediyorum. Ulaştırma, enerji ve tarımsal alt yapı sektörlerinde gerçekleşecek yatırımlar sektörün ekonomimizin lokomotif görevini üstlenebilmesini sağlayacaktır'' dedi.

Konut sektörünün 2010'da inşaat sektörü için umut vaat ettiğini belirten Koçoğlu, 2011 yılında konutun sadece barınma amaçlı değil, yatırım açısından da önemli bir enstrüman olacağına inandığını söyledi.

2011'in sektörde hareketli günlerin yaşanacağı bir yıl olacağını dile getiren Koçoğlu, ''Sektörde gerçekleşecek tüm yatırımlar çarpan etkisiyle ekonomide katma değer yaratacak, istihdam sağlayacaktır. Zira inşaat sektörüne yapılan yatırımlar, 300'den fazla sektörü harekete geçirmektedir'' diye konuştu.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/insaat-sektoru-2011de-yuzde-10-buyume-hedefliyor_84836.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!