Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İnşaat Sektörüne Kredi Dopingi

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam derken, inşaat sektörüne destek olacak bir karar geldi. Cumhurbaşkanlığı’nca yayımlanan karara göre tüm kamu bankalarının kentsel dönüşüm kredisi faiz desteği vermesinin önü açıldı.

yapi.com.tr
İnşaat Sektörüne Kredi Dopingi

6306 Sayılı Kanun Kapsamında Hak Sahiplerince Bankalardan Kullanılacak Kredilere Sağlanacak Faiz Desteğine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla dün Resmi Gazete’de yayımlandı.

6306 Sayılı Kanun Kapsamında Hak Sahiplerince Bankalardan Kullanılacak Kredilere Sağlanacak Faiz Desteğine İlişkin Kararda düzenleme yapıldı. Karar 1 Ocak 2019'da yürürlüğe girecek.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre düzenleme ile faiz desteği Merkez Bankası, Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıflar Bankası dışındaki kamu sermayeli bankaları da kapsayacak. Yeni yapılan düzenleme ile birlikte faiz destekli krediler, Bakanlar Kurulu veya Cumhurbaşkanı kararına tabi tutulacak.

Karara göre faiz desteği için tahliye tarihinden itibaren bir yıl içinde bankaya başvurulmuş olması gerekecek, onaylanan faiz destekli kredilerin kullanılma süresi, uygunluk yazısı tarihinden itibaren bir yıl olacak şekilde planlandı. Konut edinimi amacı taşıyan faiz destekli yapım ve edinme kredilerinin, bankalarca konut finansman kredisi olarak kullandırılmasına olanak sağlayan kararla kredilerdeki “azami ödemesiz dönem” “azami anapara ödemesiz dönem” olarak değiştirildi.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/insaat-sektorune-kredi-dopingi_169621.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!