Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İNTES Ağrı ve Van'daki İnşaat İşçilerini Bekliyor

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) ve Türkiye İnşaat ve Tesisat İşçileri Eğitim Vakfı'nın (İNİŞEV) Ağrı ve Van'daki işsiz ve çalışan inşaat işçilerine yönelik eğitimlerine katılmak için başvuru süresi 31 Aralık'ta sona eriyor.

yapi.com.tr / AA
İNTES Ağrı ve Van'daki İnşaat İşçilerini Bekliyor

İNTES'ten yapılan yazılı açıklamada, İNTES ve İNİŞEV tarafından Ağrı ve Van'daki inşaat işçilerine 'iş garantili' ve 'ücretsiz' eğitim verileceği hatırlatıldı. Açıklamada, Ağrı ve Van'daki işsiz ya da halen çalışan inşaat işçilerinin bu olanaktan yararlanmaları için 31 Aralık 2012 tarihine kadar başvuruda bulunmalarının gerektiği belirtildi.
     
İNTES Başkanı Şükrü Koçoğlu, yeterli başvurunun olmaması halinde projenin gerçekleştirilemeyeceğini ifade ederek, projenin, hem Ağrı ve Van'ın ehil ellerde inşası hem de inşaat işçilerinin geleceği için son derece önemli olduğunun altını çizdi. Son yasal düzenleme ile mesleki belgelendirmenin inşaat işçileri için de zorunlu hale geldiğini anımsatan Koçoğlu, işçilerin bu fırsatı değerlendirmelerini istedi.
     
Kaliteli yapı, malzeme ve işçiliğin bir bütünün parçaları olduğunu anlatan Koçoğlu, şunları kaydetti:

''İnşaat sektörünün sivil toplum kuruluşu olarak, önemli bir sorumluluk üstlendik ve Van'dan yola çıktık. Aldığımız bu sorumluluk, İNİŞEV ve İNTES'in mesleki eğitim ve istihdam konularında ne kadar duyarlı olduğunun göstergesidir. Eğitimlerimizle inşaat sektöründe işgücüne mesleki eğitim standartlarının kazandırılması ve istihdam edilebilir işgücünün artırılması da sağlanabilecek. Birikimlerimizi Ağrı ve Van'daki işçilerimizle paylaşmak istiyoruz.''

Eğitimlere ahşap kalıpçı, betonarme demircisi, betoncu, inşaat boyacısı, sıvacı, duvarcı ve iskele kurulum elemanı mesleklerindeki işçiler katılabilecek. Eğitimler ve sınavlar için işçilerden hiçbir ücret alınmayacak. Eğitimlere katılan işsiz inşaat işçilerine, İŞ-KUR günlük 20 lira ücret verecek. İşsiz inşaat işçilerinden eğitimlere katılıp sınava giren ve başarılı olanların yüzde 20'sine istihdam garantisi verilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/intes-agri-ve-vandaki-insaat-iscilerini-bekliyor_103403.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!