Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Bizim Kazaklar Mutlu

Irak Aydınlığa Çıktı

Ürettiği sokak lambası armatürleriyle Türkiye'nin yüzde 70'ini aydınlatan İzmirli Cemdağ, Irak'ın göz bebeği oldu. Yeniden yapılanma sürecinde

Yeni Asır
Irak Aydınlığa Çıktı

b>Ürettiği sokak lambası armatürleriyle Türkiye'nin yüzde 70'ini aydınlatan İzmirli Cemdağ, Irak'ın göz bebeği oldu. Yeniden yapılanma sürecinde olan Irak'tan 1 milyon dolarlık armatür siparişi alan Cemdağ, Iraklıları karanlıktan aydınlığa kavuşturunca, ismini Irak'a yazdırdı.
Cemdağ'ın ürettiği armatürlerle ile aydınlatılan Bağdat'ta bir cadde, halk arasında armatürlerin markası olan "Cem" adıyla anılmaya başlandı.

Türkmenlere satıyor
Irak yönetiminde söz sahibi olan ABD'li komutanların bağlantı kurdukları Türkmen firmalar aracılığıyla Irak'a ihracat gerçekleştirdiklerini belirten Cemdağ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Cem, savaştan önce Irak ile iş yapmanın meyvelerini topladıklarını söyledi. Cem, Irak'ta önce Kerkük'te 36 bin dolarlık bir anlaşma gerçekleştirdiklerini belirterek, "Ayrıca 35 bin adet sokak armatürü içeren 1 milyon dolar değerinde bir anlaşma daha yaptık. Bu ihracatı da yakında Irak'a yapacağız" dedi.

Şansımız büyük
Irakla savaş öncesinde yaptıkları işlerle adlarını duyurduklarını ve bugüne kadar bu ülkeye 100 bin adet armatür sattıklarını belirten Cem, Iraklıların kendilerine minnet borcunu sokak ve caddeye, armatürlerinin markası olan "Cem" adını vererek ödediğini söyledi.


Cem, Iraklıların bu tutumunun kendilerini de duygulandırdığını belirterek, "Ürünlerimizin kalitesi ve dayanıklılığı nedeniyle, yeni işlerde de bizi tercih ettiklerini söylediler. 1 milyon dolar siparişin ardından yenilerinin de geleceğini inanıyoruz. Irak bizim için büyük bir pazar. Alt yapı ihalelerinde Türklerin şanslı olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.
Türkmenlerin daha önce İstanbullu firmalardan da mal aldığını ancak bunların fire verdiği için Amerikalılar tarafından geri çevrildiğini belirten Cem, ABD'li komutanların kendi ürünlerini önerdiğini söyledi.

Yardım kurumları
Cem, Irak pazarı dışında Ürdün, Lübnan, Bulgaristan ve Yunanistan'a da ürünlerinin ilgi gördüğünü ifade etti. Cem, Amerika, Hindistan, Pakistan ve Almanya'dan insanların katılımıyla oluşturulan yardım kurumlarının Iraklıları tek tek ziyaret ederek, sorunlarını ve isteklerini dinlediğini de anlattı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/irak-aydinliga-cikti_8779.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!