Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Irak, Türkiye Yapı Sektörüne İnanıyor

27 Nisan Çarşamba günü Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ve Almanya Federal Cumhuriyeti İmar Bakanı Dr. Peter Ramsauer'in katılımıyla açılışı yapılan Yafı Fuarı-Turkeybuild İstanbul 2011, yabancı heyetler tarafından yoğun ilgi görüyor. Fuara, Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) ile Grofen işbirliğiyle gerçekleştirilen organizasyon çerçevesinde

yapi.com.tr
Irak, Türkiye Yapı Sektörüne İnanıyor

u yıl 34.'sü gerçekleştirilen ve 27 Nisan Çarşamba günü Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ve Almanya Federal Cumhuriyeti İmar Bakanı Dr. Peter Ramsauer'in katılımıyla açılışı yapılan Yafı Fuarı-Turkeybuild İstanbul 2011, yabancı heyetler tarafından yoğun ilgi görüyor. Fuara, Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) ile Grofen işbirliğiyle gerçekleştirilen organizasyon çerçevesinde katılan ve kamu kurumlarından ve özel sektörden yapı profesyonellerinden oluşan bir delegasyonla katılan komşu ülke Irak, olası işbirlikleri üzerinde durdu.

Aralarında Irak Bayındırlık Bakanlığı'ndan Hussen Majeed Hussein Shkhoo, Irak Fuarlar Müdürü Abdullah Ahmed Abdulraheem, Irak Ticaret Odaları Başkanı Jaafer Rasool Al Ghrairi, Irak'ın tamamından sorumlu yatırım ajansı Baghdad Investment'in yöneticisi Shaker Azez Shebealzamel, Kürdistan Müteahhitler Birliği Başkanı Mustafa Saied, Süleymaniye, Erbil, Necef, Duhok Yatırım Ajansları Müdürlerinin de bulunduğu Irak delegasyonu, ürünlerin yanı sıra fuarcılık alanında iki ülke arasındaki işbirliğini geliştirmek konusunda görüşmelerde bulundular.

"Irak'ın Türkiye'ye ihtiyacı var"

www.yapi.com.tr'nin sorularını yanıtlayan Irak Fuarlar Müdürü Abdullah Ahmed Abdulraheem, iki müslüman ülkenin birbirleriyle köklü ilişkileri olduğunu vurguladı ve Saddam rejiminin yıkılmasından sonra kendini yeniden inşaa sürecinde olan Irak'ın Türkiye'ye ihtiyacı olduğunu söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti sonrasında iki ülke ilişkilerinde yeni bir sayfa açıldığını kaydeden Abdulraheem, imzalanan 48 işbirliği anlaşmasının bunun en önemli göstergelerinden biri olduğunu bildirdi. Erbil'de faaliyette bulunan 1100 yabancı firmanın çoğunluğunu inşaat firmalarının oluşturduğu yüzde 60'ının Türkiye merkezli olduğunu ifade eden Abdulraheem, yine Erbil'de düzenlenen fuarların en önemli katılımcılarının da Türkiye'den olduğunu sözlerine ekledi.

Abdulraheem, Başbakan Erdoğan'ın bölgeyi ziyareti sonrasında gündeme gelen ikinci bir sınır kapısı açılması, bir serbest bölge oluşturulması konularında çalışmaların sürdüğüne değinirken, THY'nin Erbil'e uçmaya başlamasını ve Türkiye'nin bir konsolosluk açmasını da iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişmesi açısından önemli adımlar olarak değerlendirdi. Her gün Türkiye'ye gitmek için ortalama 200 vize başvurusu yapıldığını belirten Abdulraheem, "Suriye'de olduğu gibi, Türkiye ve Irak arasındaki vize uygulamasının da kalkmasını umuyoruz" dedi. Türk yapı malzemelerinin kalitesine güvendiklerini ifade eden Abdulraheem, fuar organizasyonunda henüz yolun başında olduklarını ve Türkiye'den öğrenecekleri çok şey olduğunu belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/irak-turkiye-yapi-sektorune-inaniyor_87092.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!