Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İşadamları Arsa Topluyor

İstanbul’da Basın Ekspres Yolu ile Mahmutbey Köprüsü arasında kalan bölüm, Merkezi İş Alanı (MİA) bölgesi ilan edildikten sonra adeta uçuşa geçti. Ekonomist Dergisi'nden Okhan Şentürk'ün haberine göre, ticari gayrimenkul açısından çok gelişen bölge için ‘Yeni bir Maslak doğuyor ’ tanımlaması yapılıyor.

Hürriyet Gazetesi
İşadamları Arsa Topluyor

BR>
Yine bölgede arsa toplayan bir diğer isimin ise Fenerbahçe Spor Kulübü eski yöneticilerinden olan Dinamik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Vefa Küçük olduğu söyleniyor. Bölgedeki emlakçıların iddiasına göre Küçük, son dönemde buradan yaklaşık 3 bin metrekare büyüklüğünde arazi toplamış.



Bölge otel yatırımcısını da cezbediyor

Havaalanına ve fuar merkezlerine yakınlığı nedeniyle alışveriş merkezlerinin ve ünlü mağazaların rağbet ettiği MİA bölgesinde otel yatırımı için de birçok şirket harekete geçmiş durumda.

Bölgenin ilk otel yatırımı, Denk Turizm'in hayata geçirdiği Holiday Inn Airport North oldu. Basın Ekspres Yolu’nun TEM’ile birleştiği noktada yer alan bu otel, 2008 yılında hizmete açıldı. 20 milyon Euro’ya mal olan Holliday Inn Airport-Nort, 327 yatak kapasitesine sahip.  Bölgede şu anda beş yıldızlı iki otelin yapımı devam ediyor. Bunlardan birisi Scooter ayakkabı markasının sahibi Macro Ayakkabı’nın gerçekleştirdiği 'Quantum International' isimli otel. 5 bin metrekare alan üzerine inşa edilmekte olan otel, 5 yıldızlı olacak. 280 odalı ve 560 yatak kapasitesine sahip otelin, 25-30 milyon dolara mal olacağı ve 2012 yılında faaliyete geçeceği belirtiliyor.

Yine MİA bölgesinde bir diğer beş yıldızlı otel projesini ise İstanbul Toptancılar Çarşısı (İSTOÇ) yönetimi gerçekleştiriyor. TEM otoyolunun kenarında İSTOÇ Çarşısı’nın yanında gerçekleştirilen projenin adı İSTOÇ Saray. 38 kattan oluşacak 80 milyon dolara mal olması planlanan İSTOÇ Saray projesinin içerisinde beş yıldızlı bir otel yer alacak.

İkitelli’ye Ziggurat Kulesi geliyor

MİA bölgesinde otel yatırımı planlayan gruplardan birisi ide Bodrum'da Gardens of Babylon projesine imza atan Çakırlar Şirketler Grubu. Çakırlar Şirketler Grubu, bölgede Babil'in Asma Bahçeleri'ndeki Ziggurat Kulesi’nden esinlenerek, bir otel ve rezidans projesi planlıyor. 20 dönümlük arazi üzerinde yaklaşık 60 milyon dolara mal olması beklenen projeye bu yılın sonunda başlanması planlanıyor.

Projeyi gerçekleştirecekleri arsanın ortakları Selim Tekdirlik’e ait olduğunu belirten Çakırlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recai Çakır, proje hakkında şu bilgileri verdi: 

“Projeyi gerçekleştireceğimiz arazi, Basın Ekspres Yolu’nun parelinde 212 İstanbul AVM’nin sırasında yer alıyor. Bu arazi üzerinde 70 bin metrekare inşaat yapabilme izni yer alıyor. Bununla birlikte Bağcılar Belediyesi bu hatta 17 kat izni verirken, Ağaoğlu’nun rezidans projesine ise 36 kat imar izni veriyor. İşte bu prosedürleri çözersek, inşaata sanırım bu yılın sonunda başlarız.”

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/isadamlari-arsa-topluyor_76709.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!